A voice not an echo

Du är ”a voice not an echo”.  Så sa en av mina tandteknikervänner till mig, en fin komplimang. Tack!

Vi i samordningsgruppen för Q-networking – Pernilla Raanaes, Åsa Malmberg och undertecknad har genomfört vår första kurs. Det var en kurs i folieteknik med Sascha Hein som föreläsare. Den blev riktigt bra. Vi arbetade på patient, vilket var väldigt stimulerande och roligt. Sascha är påläst och otroligt duktig, förmodligen en av de mest kunniga tandtekniker jag träffat. Dessutom beundrar jag hans engagemang för den dentala världen!

Glädjande var att samtliga kursdeltagare lyckades få till färg och form så bra att patienten nu har ett litet bry med att veta vilken fasad hon ska välja (se bilder). Vi fick också ta del av mycket annan värdefull kunskap, t ex ”Hur man photoshopar bilder” (vi ville alla gå den kursen), ”Visual eye”, vilket är ovärderligt om man arbetar med keramer och estetik! Dessutom fick vi väldigt intressant undervisning om färger i tänder, nya uppläggningstekniker och mycket mer. Nu ser vi fram emot nästa event…

Vi är nu nio tandtekniker som är frälsta på folielaminat! Ni tandläkare som skulle vilja prova att göra folielaminat kan gå in på Q-networking och kontakta oss så hjälper vi er hitta ett labb nära er.

Varför engagerar vi oss i detta? Jo, vi vill gärna sprida lite inspiration bland tandtekniker som vill mer med sitt arbete genom att erbjuda kurser med världsledande tandtekniker till självkostnadspris. Kurser som är mycket dyrare utomlands och där det också tillkommer kostnader för resa och boende som oftast är dyrare än i Sverige.  Eftersom vi heller nästan aldrig träffar på några svenska tandtekniker utomlands på kurs ville vi bidra till att höja ribban i Sverige för de som vill utvecklas!

 

Transparens är viktigt för att skapa förtroende. I det senaste numret av Tandteknikern skriver man om vissa förändringar i ledningen för Tandteknikerförbundet, t ex att ordföranden även ska gå in som VD och inte bara vara ordförande. Det kan säker vara en bra lösning men vi skulle gärna vilja ha information om kostnaderna kring detta. Kostnaderna är säkert rimliga men vi vet inte. Från förbundets sida har man hela tiden talat om att man vill vara öppna mot medlemmarna. Även andra förändringar, t ex de som berör tidningen vore det intressant att få mer information om.

Dessa frågor har diskuterats i kulisserna både här och där och det vore bättre om man från förbundets sida informerade mer öppet. Att kritik är en gåva borde också vara självklart. Om ingen säger något så gror missnöjet och man kan inte göra något åt problem som man inte känner till.

Bodel

 

Senaste inläggen