Bästa sättet att förverkliga sina drömmar är att vakna!

Jag behövde lite tid för analys av Swedental.  Jag var där endast på fredagen, dvs den dagen då det är som mest fart. Jag möttes av en liten mässa med nästan inget tandtekniskt överhuvudtaget, det finns inga smågrejor längre. Vart tog de vägen?

 

Sanningen är nog annorlunda och man förstår varför LAB-Day i Chicago ser ut som den gör och att Tanums-dagarna är framgångsrika för de som ställer ut.  Det är nog dags att tänka nytt för arrangörerna, att göra en LABDAG även i Sverige, där de små depoterna kan ha råd att hyra ett bord och lägga sina saker på.

Tiden då alla har råd att spendera 150 000 och uppåt för golvyta är inte möjligt för så många i dag – bara de stora drakarna.

Det kändes avslaget men jag fick köpt mina luppar. För första gången i mitt liv lämnade jag mässan tidigt och kände att jag åker nog inte nästa år. Den känslan har jag aldrig haft förut.

Tandteknikerförbundets årsmöte var snabbt avklarat. Det som förvånade mig var att man inte har respekt för regelverket om hur man skall sköta ett förbund, men jag kan förstå att det varit mycket …

Hoppas det var en engångshändelse att plocka in en ny lekmannarevisor utan att ha utlyst ett nytt årsmöte och välja en ny. Det kunde vara intressant att höra vad den  gamla lekmannarevisorn har att säga om sin period. Jag tycker att man kunde berättat vad som hänt med den gamla lekmannarevisorn  innan denna punkt togs upp. Det hade varit ärligare på något vis. Att bar köra på är inte ok .

Detta regelverk är viktigt. Det är det enda sätt som medlemmarna kan förvissa sig om att allt går rätt till annars kan man lyfta ut vem som helst när det passar.

Man flyttade punkt 13 till eftermötet. Jag tycker det var en av de viktigaste frågorna som mycket väl kunde eller skulle ha diskuterats på årsmötet. Frågan handlade om vårt förbunds framtid.

Det är viktigt med ett öppet forum där man lägger allt på bordet, först då kan man få respekt.

Förr fick alla som kom med i styrelsen en utbildning som hette ”Att arbeta i styrelse”. Det var mycket bra och till stor hjälp. Kanske något att ta upp igen!

Man sa att kåren var enad men det tycker inte jag med tanke på att en endast en tredjedel av labben är medlemmar. Då är det inte en enad kår!! Möjligen beror det på att man saknar det gamla DR. Som medlemslab betalar man mycket och fick kanske ut mer av den gamla konstellationen. Om något är bra för labbet så gynnar det de anställda och tvärt om.

Ja, vi får hålla tummarna och tro att det kommer att bli bättre för sämre är det svårt att se att det skulle kunna bli.

Det var bara en sak jag kände att jag skulle gjort nämligen gått och sett på Lundèn & Sjöholm- men det går säkert fler tåg!

Till sist vill jag tacka alla ni nästan 2 000 personer som varit inne på min förra blogg! Kom gärna med förslag på vad ni vill att jag skall ta upp. Inget ämne är för stort eller för litet!

Bodel

Senaste inläggen