Det är viktigt att hålla ihop som yrkeskår!

Flera bra initiativ har tagits av tandtekniker för att stärka yrkeskåren, bl.a.”Vi Tandtekniker” i Malmö som också finns på Facebook.

En av medlemmarna, Lena Ivansson, har anordnat After Work den sista fredagen i varje månad för att mingla och stärka banden mellan tekniker. Det här har pågått i några år och i Stockholm har man dragit i gång något liknande. Man träffas på någons lab, senast var det hos Michael Holm. Jag tycker att det är mycket viktigt att träffas och lära känna varandra och det stärker oss som yrkeskår.

Annat som stärker vår yrkeskår är t.ex. Tandteknikerförbundets möte i Jönköping, där ca 100 deltagare träffades för att både inhämta kunskap och fira föreningens 125-årsjubileum.

Lite dåligt att inte fler var där!

 

Nästa och årets största event för tandtekniker är Tanumsdagarna den 5-7 september. Där kommer Emma Bjuhr, en ung tandtekniker som slår sig fram på en av de tuffaste marknaderna i världen, nämligen New York, att föreläsa om sina erfarenheter. Med sin egen nisch har hon lyckats trots att det i USA tar tid att få en kundkrets, speciellt om man som Emma arbetar högestetiskt. Kraven är skyhöga och det krävs att tandläkarna har stort förtroende för ditt arbete. Om du inte lever upp till vad du lovar kan du bli stämd. Kom och lyssna på Emma!

Åsa Sjöholm kommer att föreläsa om kommunikation med kunden. Hon visar också fall som hon har gjort tillsammans med sina tandläkare.

Max Söderpalm är känd inom försäljning och har skrivit böcker i ämnet. Vi får bl.a. veta hur vi kan sälja in våra produkter, vårt lab och inte minst oss själva! Det kommer bli ett fartfyllt föredrag.

Paolo Roberto – vad kan han göra för oss? Paolo är en duktig föredragshållare som mot alla odds lyckats med det mesta han företagit sig. För oss avslöjar han hemligheten om varför han lyckats.

I Tanum får du också tillfälle att möta säljare från olika depoter och dessutom träffa trevliga kollegor. Du kan också se fram emot en fantastisk skaldjursfest med dans och diverse uppträdande. Allt detta, inkl boende, från 3390 kr per person. Otroligt prisvärt! Ta en titt på www.tanumsdagarna.se och läs mer om mötet. Det är viktigt med kompetens och att vara positiv även när vindarna blåser snålt. Hoppas att vi också får se de stora labben och deras personal på Tanum i år!

 

Det som har varit månadens snackis är absolut en artikel skriven av dpnovas ledning i Tandteknikern. Många i södra Sverige log den måndag morgon som tidningen kom ut. Man skrev att tandtekniker i allmänhet inte har koll på sin ekonomi. Samma måndag morgon upptäckte kollegor i Malmö att flitens lampa var tänd i Cervidents gamla lokaler (företaget som är hopslaget med dpnova). De hade marscherat ut från dpnovas lokaler och efter det var det tunt med personal och utrustning kvar. Då var det många som tyckte att ledningen hade dålig koll på läget! Strax efteråt meddelades det att TIC köpt dpnova. Så fick de då företaget till slut. Men storyn är inte slut med det, för några dagar senare fick fordringsägarna ett brev från den nya ägaren att man ställt in betalningarna för dpnova! Detta var väntat eftersom den nya ägaren redan har ett lab i Malmö!

 

En epok i graven

Nu tror jag att vi kan säga att en epok har gått i graven! Dpnova har varit ledande i Sverige och en plantskola för många tandtekniker runt om i landet, speciellt under Gösta Möllefors och Olle Hulténs ledning. Sedan de sålde företaget har man haft tveksamma ledningar och det förefaller som man tagit för sig på dpnovas bekostnad och fört detta företag i graven. Personligen tror jag att det skulle ha gått att rädda företaget om man haft en ledning som förstått branschen och arbetat med att utveckla sitt företag och sin personal. En sak som jag nu undrar över är hur det skall gå för Cervident, men som vanligt blir det säkert någon form av förlikning. Så har det varit i dpnovas historia sedan Hultén & Möllerfors slutade. Då var det ett blomstrande företag och de som arbetade där berättar gärna om hur bra det var då och allt roligt som de varit med om!!

Jag träffade Olle Hultén i lördags och hans kommentar till dpnovas konkurs var att det är för djävligt! Jag talade med Olle i nästan tre timmar och den artikeln får ni läsa om någon vecka.

 

Bodel

 

 

Senaste inläggen