Det finns hopp

Kul att min blogg engagerar. Stort tack till alla ni som har hört av er! Glädjande nog var det flera som ville låna ut sina lokaler till vår kurs. Tack, vi återkommer till er. Det finns hopp. De flesta har poängterat att samarbete är viktigt precis som Björn Hasselblad skriver i sin uppskattade artikel i det senaste numret av Tandteknikern. Läs den och fundera på om du kan bidra med något!

Grattis till Lisa (E Papia på Malmö Högskola) vår nya doktor i Tandteknik. Kul att det gått så bra för dig. Jag har följt dig en längre tid (sedan DP) och vi är många som gläds med dig!!!

En tur till M-TEC Dental och deras öppna hus i Malmö den 23 maj blev överraskande trevligt. Det var länge sedan jag träffade så många tandtekniker. Se separat artikel med bilder här.

Under förra helgen deltog jag och 12 andra i en Master-kurs i Initial på Tandläkarhögskolan i Malmö.

Kursgivare var MDT Michael Brüsch, Düsseldorf, Tyskland.

michael_brusch2
Michael Brüsch, MDT

Michael Brüsch driver sedan många år sitt eget laboratorium i Düsseldorf. Han är en mycket välrenommerad kollega som ger kurser över hela världen. Han är vidare ”pappa” till Initial Porcelain.

Initial är ett intressant porslin med ett lite annorlunda tänk kring färger.

tutirutan01tutirutan02

Michael förklarade hur vi skulle arbeta för att få den bästa effekten genom att använda oss av ljuset. Han visade också hur porslinet skulle skiktas och läggas upp för att få ett högt estetiskt resultat på kort tid.

tutirutan03

Vi gjorde tre incisiver – en Mk, en zirkonium och en brännstans. För brännstansen gällde det att blockera missfärgning och ändå få liv i den. Jag lärde mig också en mycket bra teknik med flu-dentin, som vi kommer att testa direkt.

tutirutan04

 

Tack Mats med personal för ett bra kursupplägg!

 

Bodel

 

 

 

 

 

Senaste inläggen