”Det skall bli kul att blogga för Dental24”

Vi välkomnar tandtekniker Bodel Sjöholm som bloggare på Dental24. Bodel kommer regelbundet att blogga för Dental24s läsare om nyheter, utveckling och utbildning inom den dentaltekniska branschen med tonvikt estetisk tandvård. Hon inleder här med en blogg om sina intryck från Chicago Midwinter Meeting.

Jag fick frågan redan för 5 år sedan när Per Ahlberg startade Dental24 men då var det inte läge men nu passar det bra.

Jag inleder med lite nyheter från Chicago Midwinter Meeting 2013, Nordamerikas största årliga möte i den dentaltekniska branschen. Efter att ha besökt Chicago Midwinter Meeting under 25 år ser jag stora förändringar i branschen. Inte minst i avsaknaden av svenska besökare, vilket är synd eftersom det finns så mycket att se och göra här!

Det som dominerade på årets möte var så klart allt som rör Cad/Cam med tillbehör som block etc. De som säger att detta är en fluga får mig att tänka att precis så sa man när datorn kom.

Jag och mina kollegor i nätverket Q besökte Education-day som alltid innehåller bra talare och nya ansikten. Utbildningsdagar är alltid mycket viktiga i USA eftersom man måste gå på kurs och skaffa sig ett visst antal poäng varje år (en mer komplex kurs ger högre poäng).  Det gör att branschen håller sig ajour. Detta vore något förstås något för Sverige att ta efter! Hur konstigt det än låter så finns det tandtekniker i vårt land som aldrig varit på en kurs.

Kurserna på Midwinter Meeting är mycket givande och man träffar både gamla bekanta och nya likasinnade tandtekniker.

Dagen började kl 8:00 och jag tror inte att vi kom därifrån förrän vid 21:00, efter det avslutande mingelpartyt, så det blev en lång och berikande dag.

Chicago_2013_2_300

Årets och förra årets talare på Tanumsdagarna, Jim Mahan
på plats i Chicago med Åsa Malmberg och Pernilla Raanaes

På lördagen var det LAB-DAY och vi gick runt och tittade på en massa olika saker och träffade fler bekanta. Denna dag består av en utställning, liknande den på Tanumsdagarna men mycket större förstås. Man kan också delta i så många föreläsningar man orkar helt kostnadsfritt. De bästa teknikerna är där och presentationerna är superintressanta!

Årets stora snackis i gångarna var Nobel Biocares nyinköpta produkt! Det lär vara någon form av flytande Zirkonium som skall pressas in och som tydligen är snabb och kostnadseffektiv. Vi får väl se om detta stämmer.

Chicago bjuder också på några av världens bästa bluesklubbar och en av mina favisar är Kingston Mine och denna kväll häckade Jensens vip-gäster och många andra där. Förr kunde man träffa svenskar här men de lyser numera med sin frånvaro!!!! Det är hög tid att ändra på detta!

IDS i Köln nästa…

Bodel

oraldesign

bodel@oraldesign.se

 


Om Bodel Sjöholm

Tandtekniker Bodel Sjöholm arbetar idag tillsammans med tandläkare Hans Åhlund på Oraldesign i Klippan. Hon har mångårig erfarenhet av dentalteknik och utbildning på olika företag i tandteknikerbranschen och har också varit Global Clinical Manager på Nobel Biocare. Bodel brinner för utbildningsfrågor och är en av de ledande företrädarna för estetisk tandvård i Sverige.

–Just nu är jag fullt sysselsatt med att arrangera ett av de största eventen i världen i år för tandtekniker, nämligen Oraldesigns Symposium i Rimini. Vi räknar med 500-600 deltagare av likasinnade, dvs. tandtekniker och tandläkare med öppet sinne och en vilja att bli bättre rent estetiskt men också att knyta kontakter med framtida mentorer.  www.oraldesignitaly.com

Bodel ligger också i startgroparna med planeringen av Oraldesigns symposium 2014 i Spanien.

– Jag är också en av de tre stolta arrangörer för Tanumsdagarna som går av stapeln 6-7 september i år.  Tanumsdagarna är ett av de bästa eventen för utställare och tandtekniker i Sverige – ett intressant program och dessutom prisvärt för alla.

Bodel driver också nätverket Q för kvinnliga tandtekniker.

Senaste inläggen