Din PT, Personlig tandvårdare

Tandläkare Daniel Jordö är först i Skandinavien med att erbjuda sina patienter en egen PT, d v s en Personlig tandvårdare. På kliniken Klippan Dental har man satt full fart med att stötta sina patienter med Personlig tandvårdare, ett system som har likheter med personlig tränare, PT, på gym.

Konceptet innebär att varje patient med ett speciellt behov får ett individuellt program som görs upp tillsammans med en profylaxtandsköterska. Det handlar om allt ifrån kost till förbättrade munhygienrutiner.

Tandsköterskan (årets tandsköterska 2019) Hannah Sjöholm ligger bakom projektet. Hon har även tagit fram det underlag som behövs. Hannah håller dessutom kurser i ämnet där materialet ingår så att deltagarna kan sätta igång med PT-projektet när de kommer tillbaka till sin klinik.

Snart dags för Köln!!!

Jag längtar dit. Det brukar bli några riktigt roliga dagar i Tandvårdens tecken. Själv skall jag ha spaning på digitala nyheter och gå på fest. Naturligtvis räknar jag med att träffa vänner från hela världen, oslagbart kul. Man blir lycklig ända bak i visdomstanden bara av att tänka på det. Jag har också bästa ressällskapet med Pernilla Raanaes, Åsa Malmberg och Johanna Muntané, ni är kul att resa med.

Nere i södra Europa har mandelblommorna redan slagit ut och det känns som om sommaren är i antågande även om vi får dras med lite kyliga nätter ytterligare en månad. När jag ser på svensk TV kommer minnena över mig och jag påminns om varför jag flyttat. En av orsakerna var fem månader grå nyanser av väder.

Bodel

 

Bodel Sjöholm är tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation.

Senaste inläggen