En gång om året borde det vara julafton på jobbet!

Nämligen när kliniken/labbet åker till Swedental. Det borde kännas som en belöning för alla på kliniken. Efter att ha arbetat ett helt år väntar julklappen, eller?

På Stämman och Swedental får man utbildning, ta del av nyheter, träffa kollegor och umgås med sina arbetskollegor.

Kan man göra något mer för att förbättra Swedental? Absolut!

Jag tycker generellt att vi svenskar är rädda för att ta ut svängarna och göra roliga saker samtidigt som vi är seriösa. Det går att kombinera.

Är det kanske dags att pimpa Swedental? Absolut, och det har redan börjat. Om två år kommer det flera nyheter, dvs på Swedental i Göteborg 2020.

Personligen har jag alltid haft lättare att genomföra nya idéer på Swedental i Göteborg eftersom ledningen där verkar vara mer flexibla. Heja Svenska Mässan i Göteborg.

Under mina år som representant i Riksstämmans programkommitté försökte jag alltid komma med nyheter men det är inte alltid så lätt eftersom många känner sig obekväma med förändringar. Jag hoppas ändå att förändringar är på gång för då skulle Stämman och Swedental få många fler besökare.

I år presenterades Framtidsklinken/Future lab som var ett nytt kul arrangemang, mera sådant! Ta också gärna dit internationella föreläsare som t ex Dentsply Sirona gjorde. Och varför inte bjuda in Javier Vasques från USA och erbjuda framträdanden/föreläsningar med honom. Han är en nydanare i ny teknik och dessutom en framstående tandläkare och tandtekniker i samma person.

På årets Swedental fanns en liten monter som bjöd på annorlunda saker.

  • Intresset var stort för Hannah Sjöholms bok om protetik och hennes patientbroschyrer

  • Tandsköterskan och bloggprofilen Johanna Ene träffade många av sina läsare i montern

  • Bo Ekströms uppfinning av ett implantat som kan vinklas till 45 grader intresserade många på mässan

  • Nicole Witinsky intervjuar Hannah Sjöholm för en podcast på Blodad Tand

Montern var välbesökt och speciellt många kom för att titta på Bo Ekströms uppfinning, ett implantat som kan vinklas till 45 grader. Dental24 hade en liten blänkare om montern och det bidrog till att många kom förbi och även ville diskutera samarbeten. Hannah Sjöholm hade en strid ström av både tandläkare och tandsköterskor som var intresserade av hennes broschyrer till patienter och hennes utbildningsmemo mm till tandläkare och annan tandvårdspersonal. Ett antal representanter från olika utbildningsinstitutioner var också väldigt intresserade. Det hjälpte förstås att Nicole Witinsky på Blodad Tand gjorde en podcast med Hannah om hennes utbildningsmaterial.

Tandsköterskornas röst Johanna Ene fick träffa sina läsare och vise versa. Hennes blogg och artiklar är väldigt populära och hon har blivit en välbehövlig röst för tandsköterskorna. Hon hade en del kul aktiviteter för de som kom. Johanna och Hannah laddar nu för nästa tillfälle. Då kommer det säkert att bli något specialarrangemang för landets tandsköterskor. Bra jobbat Tjejer!!

 

Bodel

 

Att träffas och bjuda på lite skratt hör också till ett lyckat evenemang!

 

Bodel Sjöholm är tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation.

Senaste inläggen