Fantastisk person på nätet

Vi som lever lite på nätet vet att det finns en massa grupperingar som täcker in de flesta områden.  Själv har jag kontakt med ett 70-tal olika grupper på olika sätt men jag vill nämna en mycket speciell kille som bor i USA och som heter Von i förnamn och Grow i efternamn. Jag tycker att hans initiativ är fantastiskt.

 

Von får tekniker från hela världen att dela kunskap och därmed bli bättre! Detta tar mycket tid och jag vet att Von Grow både har en stor familj och en firma att sköta utöver detta. Fantastisk energi!! Han har två väldigt aktiva sidor för tandtekniker som vill engagera sig och är intresserade av sitt arbete.  Dessa grupper är öppna för alla som är intresserade! Man måste bara vara aktiv och själv bidra på dessa sidor.  Sidornas namn är Damage Goods och Dental Technichans Guild. Många andra grupper på nätet är slutna och man måste uppfylla olika krav för att bli medlem – ju svårare och högre kriterier desto mer attraktivt men också väldigt begränsat.

Som sagt, Grows grupper är öppna för alla och man måste inte vara någon stjärna utan bara intresserad av att ständigt bli bättre för att i framtiden kunna bli en stjärna och dela sin kunskap med andra! Låter det kul? Gå in och läs mer om Von Grows filosofi och vad som gäller på dessa länkar: http://www.dentaltechniciansguild.com/about/ https://www.facebook.com/groups/DamagedGoodsUnite/

Att få kontakt med likasinnade är kul och dessutom får man ett bra nätverk.

Själv inledde jag året med att hälsa på en person i mitt nätverk för att byta kunskap.
Genom ett sådat utbyte får man alltid en massa roliga saker med sig hem som t.ex. produkten ”visual-eyes” som gör att man kan se hur porslinspulvret blir när det är bränt, t.ex. om man har en komplicerad insisal anatomi med många färger. Man tar en droppe i de olika porslinsorterna och blandar dessa (obs! ej vatten då fungerar det inte) och du kommer att få se hur arbetet ser ut när det är klart. Bra om patienten kommer för färgtagning och man vill snabbtesta . Porslin med färgämnen i som t.ex. dentin som är rosa kör man på ett speciellt snabbt program så att de rosa färgerna bränns bort.  Allt står i bruksanvisningen. Dentalringen är ett av företagen som säljer denna produkt.

Vi fick så mycket bra med oss hem och det var det som jag skev om i min mässblogg från Swedental när jag efterlyste alla små roliga saker som man brukar hitta på mässor! När vi är i Chicago hittar vi hur mycket som helst av små användbara ting och en del är superbra.

Är det inte snart dags för en Lab-day i Sverige så att små utställare har råd att visa upp sig?

Bodel

Senaste inläggen