Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

För fyra år sedan skrev jag till styrelsen i Tandteknikerförbundet att man måste göra förändringar i förbundsledningen. Den dåvarande styrelsen valde den enkla vägen, nämligen att inget göra. Äntligen har denna förändring skett! Nu kan vi äntligen gå framåt och det är mycket som bör förändras. Vi behöver få in mer positivitet, mer framtidstro och förståelse för vad som sker i vår omvärld. Det gäller att ligga före och vidta åtgärder, och framförallt tänka i nya banor.

En av de viktigaste uppgifterna är att ena kåren. Många har inte varit medlemmar eftersom man har tyckt att man klarar sig bättre själv och ibland har det varit direkt pinsamt att bli förknippad med vissa i ledningen.

Att ena alla kan tyckas enkelt men man måste nog se till att få in alla tandtekniker under samma tak oavsett om de arbetar med tandtekniska arbeten, ortodonti eller import. Det är bättre att ha kontroll på branschen än att ödsla tid på att försöka stoppa saker som inte går att stoppa. Detta gäller även framtida nya metoder mm. Alla skall ha sin plats i förbundet – både stora, medelstora och små företag.

Det är viktigt att komma ihåg att det är vi tandtekniker/medlemmar som bestämmer över hur vår framtid skall se ut och inte några personer i styrelsen! Styrelsen skall arbeta för det som vi tillsammans vill skall ske. Nu har vi chansen att påverka vår egen framtid. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.  Det finns alltid något man kan bidra med. Det farligaste är likgiltigheten.

För många år sedan jobbade vi i arbetsgrupper med olika projekt och då var vi starka och engagerade. Det är kanske något att ta upp igen!

Nu när VD är borta hoppas jag att man tar tillfället i akt och knyter till sig en professionell person som kan företräda medlemmarna och förbundets frågor så att vi kan stärka vår roll inom tandvården. Det håller inte att ta in någon tandtekniker som har lite att göra och behöver dryga ut lönen. Det vore att ta tre steg tillbaka.

Det skall bli intressant att få höra vad styrelsen föreslår den 15 november. Som sagt, det är bra att vara på plats då om man är intresserad av sitt arbete.

Bodel

Senaste inläggen