Jag är din privata yrkes-framgångs-planerare – vill du ha min hjälp?

Tänk att kunna bli välutbildad på ett smart och heltäckande för att sedan snabbt kunna etablera sig och bli framgångsrik. Det vore fantastiskt!

Så här kommer det kanske att bli i framtiden och till viss del fungerar det så redan idag.

Tack vare dagens olika medier är det mycket enklare att nå och få kontakt med duktiga tandläkare och tandtekniker. Först måste man förstås bestämma sig för vad man vill arbeta med och vilken inriktning man vill ha; som tandläkare t ex protetik, ortodonti eller implantat och som tandtekniker proteser, implantat, keramer, anaplastologi, cad/cam etc. Därefter kan man söka sig till de utbildningar som passar bäst för respektive ämnesområde och i rätt ordning.

För att kunna ta dessa kontakter är det förstås viktigt att börja nätverka tidigt. Ett stort nätverk är guld värt.

Det är också viktigt att genomföra sin utbildningar i rätt ordning och på rätt nivå annars kan det vara svårt att ta till sig kunskapen.

Varför inte ha ett utbyte med någon kollega som är duktig på något som du själv kanske inte är så bra på. Man lär sig alltid något. Detta kallas för att kunskapsinventera och gör att du inte behöver uppfinna hjulet igen. Det som du själv får spendera år på för att lära dig kan du genom utbyte med andra göra stora framsteg på bara på några månader.

Det krävs förstås en stor självkänsla för att våga blotta sig och visa att man har kunskapsluckor. Men att göra det kommer att betala sig många gånger om. Alla människor har saker som man inte kan något om så låt inte det hindra dig.

Nya lärdomar behövs alltid och dessutom behöver man inspiration, inte bara när det gäller stora saker utan även små. Det är de små detaljerna som gör det.

Detta är en otroligt intressant och stimulerande tanke som sparar mycket tid för den det berör.

Har du något som du vet att du skulle vilja utveckla, t ex att ta bättre avtryck (tandläkare) eller göra snyggare anatomi (tandtekniker) ta tag i detta och börja nu. Det är aldrig för sent.

Att arbeta med ett yrke där man planerar andras framgång skulle vara otroligt kul!

 

Nu ska det bli underbart att gå ut i sommaren!

Bodel
bodel@oraldesign.se

 

 

Bodel Sjöholm är tandtekniker och Country Manager för Elysee Dental. Hon är också International President för Oral Design International Foundation

 

Senaste inläggen