Man måste hjälpa ödet, inget kommer av sig själv

Det lackar mot jul och det är dags att summera året som varit och det har hänt en hel del roliga saker som är värda att minnas. Ta julen och gläd dig åt detta och planera för 2014. Man måste hjälpa ödet för inget kommer av sig själv. Då skall du se att allt du vill infrias men bara om du verkligen vill!

 

Saker som jag och några till inte tror kommer att infrias för oss tandtekniker är att vi får legitimation. Den frågan är inte värd att lägga mer kraft på.

Den som är det minsta insatt i legitimationsfrågan vet att det inte kan bli en legitimation för tandtekniker. Visst kan man tycka det är tråkigt, men det är en annan sak. Legitimation/auktorisation betyder olika i olika länder, och beror på skilda förhållanden i länderna. Några har även påstått att man infört legitimation i Finland och ger sken av att det skulle ha skett nu, men det var för minst 20 år sedan och kan jämföras med de behörighetsbevis som Socialstyrelsen utfärdade för tandtekniker med examen från den statliga tandteknikerskolan! Okunskapen är tyvärr enorm. Man kan inte jämföra med legitimationerna för tandläkare, läkare och sjuksköterskor som har samma innebörd i alla länder.

Jag har sagt det förr och jag står för det. Det är viktigt med en hög kompetens och därför vore det bra om efterutbildning blir ett krav som i t.ex. Danmark, England och USA. I dessa länder måste man förkovra sig i sitt yrke och komma upp till en viss poängnivå annars får man inte arbeta som tandtekniker.

På så sätt får man engagerade människor och en dynamisk yrkeskår.

Bodel

Senaste inläggen