Missa inte Galip Güriel

Galip Güriel är en tandläkare från Turkiet som är den bästa föreläsaren på tandläkarsidan i år. Missa inte honom om du vill se en riktigt duktig kliniker! Han kommer att föreläsa på SACDs möte i Malmö den 28-29 november.

Några nya användbara tips! Först tycker jag att TruePrep är värd att nämnas. Det är ett lack att använda med t.ex. Empress. Lackfärgerna är i stort sett samma som stumpfmaterialet från Ivoclar men jag tycker att man sparar tid och moment genom att redan från början lacka stansen med den färg som tandläkaren eller jag själv valt.  På det sättet sparar man dessutom space-lack. Se informationsblad >> När man ser tjusiga kronor på bild är de ofta gjorda med en speciell vätska. CeraFirm är en mycket bra sådan och det som skiljer den från andra är att man också kan tillsätta en droppe fix så att kärnan och även fissurerna blir ännu stabilare. När man använder en vanlig uppläggningsvätska sjunker kronan gärna ihop lite under bränningen. Men med CeraFirm blir kronan knivskarp, se bilderna nedan.

Tandkronor Blogg

 

 

 

 

 

Det finns en organisk gel som heter FIX-gel som man kan lägga i fasader och inlägg så att de sitter fast på stansen när man arbetar, vilket kan vara enerverande om de inte gör. Gelen som eventuellt sitter kvar i fasaden eller inlägget bränns bort.Till sist ett av de bästa superpeg-materialen på marknaden – Super Peg II. Det händer ganska ofta att man har inlägg, fasader och kronor som är svåra att få att sitta bra på brännbordspiggar. Denna peg, som kommer i en spruta, är enkel att applicera i kronan och är dessutom superenkel att få bort till skillnad från många andra! Som allt annat på denna sida kommer denna massa från Harvest Dental. Harvest Dental är ett intressant företag som knyter många duktiga unga föreläsare till sig och utvecklar produkter tillsammans med dessa. Produkterna saluförs i Sverige av Dentabiz i Göteborg.

 

Bodel

Senaste inläggen