Negativ dental AB

Vi är tre tjejer som faktiskt vill göra något för att driva kåren framåt. Vi har olika utbildningsprojekt på gång men stöter på patrull eftersom det ibland saknas samarbetsvilja i branschen.

Vi tänker t ex anordna en kurs om folielaminat. Varför? Oslagbar estetik!  Tekniken har tyvärr inte fått något genomslag i Skandinavien trots att resten av världen drabbats av folielaminatfeber. Om man har gjort några och sett dem cementeras behövs inga ord om varför man skall använda den nya tekniken men förmodligen måste man se resultatet med egna ögon för att bli övertygad.

Vi har länge försökt hitta ett kurslabb att hyra för våra kurser och upptäcker att det knappast finns några sådana längre, i alla fall inte i Stockholmsområdet. Det är synd för det innebär att vi får lägga kurserna någon annanstans i framtiden. Vi har varit i kontakt med många hjälpsamma företag (tack för alla uppslag, vi glömmer ej). Problemet är bara att vi behöver arbetsplatser och det är få företag som har sådan utrustning i sina kurslokaler.

Det finns ett företag som når upp till rätt platsantal men de hyr inte ut till externa kursgivare, trots att alla deltagare arbetar med deras produkter i sitt dagliga arbete. Även om vi betalar för oss så är det kört. Man har krav på att föreläsarna inte får nämna vissa saker eller produkter. Det är för kårens bästa som utbildningar ordnas och om man ser det på sikt så gynnas företagen.

Jag känner ingen föreläsare av dignitet som ställer upp på sådana villkor! Det är möjligtvis när man är i början av sin karriär som man accepterar sådana begräsningar men nästan alla försöker komma ifrån det så fort de kan för att kunna stå på egna ben. Annars är det lätt att uppfattas som köpt. Så dumma är heller inte åhörarna att de inte uppfattar vad som är propaganda och har man dessutom arbetat länge så vet man vad som är svårt eller brister med systemet. Det vore bättre att man fångade upp sådan kritik och gjorde något åt det.

Nej! Bort med människor som har så inskränkta visioner. Allt går att fixa om man bara vill och om man dessutom är serviceminded på alla plan blir man omtyckt hos kunderna! Man kan nämligen i längden inte låta sig begränsas av små människors begränsningar!

På tal om att ta hand om nya och gamla kunder så ser vi fram emot M-Techs stora party den 23 maj i Malmö. Ett positivt och bra initiativ för branschen. Nu börjar det likna något. Positiv dental AB finns! Jag återkommer senare om detta event.

Bodel

Senaste inläggen