Okunskap ger rädsla

Jag har noterat att man delar klipp på Facebook med rubriker som ”Folktandvården skickar till lågprisland”. Troligen är syftet att skapa upprördhet och rädsla i branschen.

Avsändarna menar tydligen att ett lågprisland inte kan leverera arbeten med kvalitet?

I så fall ligger vi i Sverige illa till! Jag sitter med ett reklamblad i handen där ett lab i centrala Stockholm erbjuder tandkronor i Zirkonia för 398 kr, inklusive hätta!
Istället tycker jag att man borde bli upprörd över varför någon vill arbeta gratis och ifrågasätta vad det är för material som används i dessa kronor!? Man behöver inte vara särskilt insatt för att begripa att något är tokigt. Dessutom erbjuds 10 års garanti på arbetet.

 

Jag ser fram emot ett nytt fantastiskt tandtekniskt år som för mig innehåller många nya utmaningar!

Jag ser också med glädje fram emot det stora Midwinter meeting i Chicago och alla roliga event där, bl a en middag med Nasser Shademan, tandtekniker och konstnär.

Scandefa, IDS i Köln och Oraldesigns stora möte i Madrid lockar också senare i år. Vill man utvecklas och vara med om intressanta möten finns det många möjligheter men man får själv se till att det blir av – ingen annan gör det åt en!

Jag hoppas att ni alla haft en riktigt skön jul- och nyårshelg så att batterierna är laddade. 2015 kommer att bli året då en hel del kommer att förändras på den tandtekniska marknaden. Vi har redan kunnat läsa att MDH AG har etablerat sig i Sverige. MDH är en stor aktör på importsidan och flera är på väg in.

Bodel

Senaste inläggen