Tiden går ej den kommer

Nu har den tiden kommit då det är dags att göra de saker man tänkt under sommaren. Om du funderar på om det är rätt tid nu så är det förmodligen inte så. Det är aldrig rätt tid att göra saker som kräver engagemang. Man skall resa bort, det finns 1 000 anledningar, men gör det i alla fall. Det kommer att löna sig!!!

Efter en bra sommar så sprudlar idéerna, vilket märks på utbudet av ämnen i dagens blogg. Vi får hoppas att det lugnar sig…

PT, Personlig tränare borde även finnas för företagare – någon som för en fast summa pengar varje månad håller kontakt och är tillgänglig för eventuella råd. Det finns säker idag men jag skulle se det som en tillgång om det var lite mer lätt tillgängligt. PR= personlig rådgivare.

Jag har noterat att vårt förbund arbetar med frågor som egentligen tillhör tandläkarens vardag. Det tycker jag är tveksamt. Vi får förutsätta att tandläkarna gör det som är bäst för sina patienter. Tyvärr är det fortfarande så att många patienter väljer att lappa och laga sina tänder även om det i längden blir dyrare än att välja kronterapi från början. Det är dyrt att vara fattig!

Vi borde alla bli bättre på att sälja in bra terapier till våra respektive kunder.  Jag skulle inte vilja att Tandläkarförbundet styrde våra arbetsval, speciellt inte när det gäller material. Det är vi som har den kunskapen, förutsatt att vi är utbildade. Är man inte nöjd med sin tandtekniker eller tandläkare kan man ta in nya kunder/ tekniker.  Ofta har man de kunder/tekniker man förtjänar!

Jag tycker att den fria företagsamheten måste få flöda och att alla ska ges svängrum att vara kreativa annars föds inga nya idéer. Trygghet kan ibland vara idédödande eftersom man invaggas i en falsk säkerhet. Den enda verkliga trygghet man har i sin yrkesroll är ju den man själv besitter!

Det skulle vara intressant att läsa en artikel om hur tandteknikerskolorna i Sverige förbereder sig inför framtiden . Hur ser framtidens utbildning ut? Vilken bakgrund (skola) skall eleverna ha? Vilka nya ämnen skall läggas till, vilka skall bort? Hur långt framåt tänker man? Vilka har tänkt samt vilka har man kontaktat mm? Det är viktigt att förbereda sig för framtiden annars kommer vi att bli ohjälpligt efter andra länder. Processer av det här slaget tar ofta mycket längre tid än man tror.

Vi i ”Tanums-gruppen” fick en förfrågan om vi kunde ordna en tandteknikerfest till Swedental i Stockholm i november. Det är lite ont om tid men kanske finns det någon i Stockholm som kan hjälpa till!? Ev kan man bara välja att samlas på ett ställe, t ex Löwenbrau på Fridhemsplan (själv flyttade jag från Stockholm för snart 15 år sedan så jag vet inte vad som är aktuellt längre). Då kan de som vill träffas där, bättre än inget.

Var kreativ, engagera dig, tänk nya tankar och våga!

Hör gärna av dig till mig!

Bodel

Senaste inläggen