Var öppen för förändringar, men håll fast vid dina värderingar

Att vara flexibel och ta vara på möjligheterna när de yppar sig är inte detsamma som att köpslå med sina principer.

Man lär sig nya saker hela tiden och något som man inte gillade ser man kanske med nya ögon några år senare.

Jag har alltid gjort nya saker som intresserar mig och det kommer jag att fortsätta med även om ämnena varierar. Jag har aldrig ångrat något även om allt inte varit bra så har jag ändå lärt mig något.

Sedan finns det alltid personer som har åsikter men man kan inte låta sitt eget liv begränsas av andras begränsningar.

Kunskap är makt och allt du lär dig har du nytta av. Man vet aldrig när tillfället dyker upp men det kommer, det kan jag lova. Till och med en sommelier-examen kan vara till nytta för en tandtekniker. Under 11 år körde tandläkare Ulf Lindén och Dr Sören Nilsén tillsammans med undertecknad kurser i Spanien i Tandläkarförbundets regi. På kursorten Conil engagerade vi oss i den lokala maten och vinet som är just sherry. En och annan kursdeltagare återvände glatt hem med en helt ny syn på drycken, som innan Conil var en tantdricka enligt en kursdeltagare.

Om man inte har provat en Manzanilla till sushi eller räkor eller en Pedro Ximenez till Stiltonost är det inte heller ett självklart val. La Gita heter en Manzanilla som är odlad på en jordlott som varit havsbotten en gång i tiden. Dessutom lagras denna sherry med luckor öppna mot havet och får en smak av havet som passar till räkor och sushi! Pedro Jimenez är den druva som sötar sherry men om man kan hitta t ex Gonzales Byass NOE som är lagrad i 25 år får man uppleva en explosion av fikon för smaklökarna (brukar finnas på Malagas flygplats och ev i specialsortimentet på systembolaget). Jag använder den som tradition på julen till pepparkaka och lagrad Stilton.

Hur mycket enklare är det inte att lära i en inspirerande miljö, både vad gäller samvaron med andra och fina omgivningar?

Det är också kul och trevligt att laga mat med andra. Det enda som kan vara ännu roligare och trevligare är att äta tillsammans.

Att vara bred ger också möjlighet att göra mera och träffa olika sorters människor, vilket också ökar ditt nätverk och dina kontakter. Ett bra nätverk spelar ofta stor roll för din utveckling.

Gör något meningsfullt med din fritid!

Den här vintern har varit väldigt grå, regnig, kall, blåsig och så trist att vi nu längtar efter våren och sommaren men framförallt efter solen. Vårtecknen börjar dyka upp och båten skall snart sjösättas. Frågan är var vi skall segla i år? Det lutar åt Gotland/Stockholm men den som lever får se.

Det blir viktigt att ta till vara det fina vädret med tanke på att vi har en så kort sommar.

 

Från en som förbereder sig

Bodel

Senaste inläggen