Borsta tänderna stillar godissuget

HÄLSOTIPS: Gå och borsta tänderna istället för att dyka ner i godispåsen om du blir sugen på kvällen. Borsta tänderna – och plötsligt har du inte längre lust att stoppa något i munnen.

Läs mer

Avslappning och kontroll bästa hjälpen för tandvårdsrädda

TANDVÅRDSRÄDSLA: Varför känner vissa patienter skräck och oro när det är dags att gå till tandläkaren och hur kan tandvårdspersonalen hjälpa dessa patienter? Det var ämnet på GQL’s kurs med tandläkare och psykoterapeut Nils Norrsell som föreläsare.

Läs mer

Komplett handbok om laserterapi

RECENSION: Laser Phototherapy – Clinical Practice and Scientific Background, av Lars Hode och Jan Tunér, är en ordentligt uppdaterad och mycket bättre version av den slutsålda The New Laser Therapy Handbook. Totalt har boken 938 sidor med över 2500 vetenskapliga referenser, och den är full av nytt material.

Läs mer

Rätt material till rätt patient och rätt cement till rätt material

VIDAREUTBILDNING: För protetiker Per Häger är bettrehabilitering ett stort intresse. Att i dagens djungel av material och cement hitta rätt är den utmaning som han och andra specialister kommer att föreläsa om på årets Tylösandsdagar.

Läs mer

Intressant rapport om kompositer

TEST: En ny rapport från norska Hälsodirektoratet om tester på kompositer visar att det förekommer preparat på marknaden som kan leda till kontaktallergier.

Läs mer