Akutklinik för tandvård öppnar i Umeå

Audio/Web radio

Folktandvården i Umeå öppnar en akutklinik. Målsättningen är att man ska kunna ringa till tandakuten och få hjälp med sina besvär samma dag.

Lyssna på inslaget i radio ››

– Det vi har sett lite grann är att det kan vara svårt för patienterna att få tid samma dag man har sina akuta besvär och ibland har de blivit lotsade runt på olika kliniker och det har inte varit så bra bemötande, men genom detta hoppas vi kunna råda bot på det, säger Per Oscarson som är verksamhetschef.

– Umeå är en stad som växer och det är en del av dem som flyttar in som saknar fast tandläkarkontakt, och då är det här ett sätt att hjälpa dem också, säger Per Oscarson.

Tandakuten i Umeå öppnar den 1 september. Den finns i ombyggda lokaler i Tandläkarhögskolan vid Norrlands universitetssjukhus, i anslutning till Folktandvården.

Målsättningen är att man ska kunna få hjälp med sina besvär samma dag man hör av sig. Och det gäller inte bara personer i Umeå.

– Alla vuxna patienter kan vända sig till tandakuten, oavsett var i Sverige man bor, eller om man går hos en privattandläkare i vanliga fall.

Källa: SR/Nyheterna/Ekot