”Kändes som reklam på föräldramöte”

Audio/Web radio

Föräldrar till barn på Gustavslundskolan i Växjö är kritiska till att skolan lät ett privat tandvårdsföretag, Smile informera på föräldramöte. Föräldrar anser att informationen var ren reklam.


Skolverket: ”Det är rektorn som bestämmer”

”Det är jätteolyckligt och absolut inte meningen”, säger Smiles vd David Halldén.

Förra veckan kom det privata tandläkarföretaget Smile på två föräldramöten för att informera föräldrar till barn i lågstadiet om tandhälsa.

Enligt de föräldrar som var på föräldramötena och som vi har varit i kontakt med, pratade Smile om fördelar med att välja en privat aktör kontra folktandvården.

 

Oseriöst

Föräldrarna, som vill vara anynoma, berättar att det kändes oseriöst av skolan att ta dit ett privat tandläkarföretag som skulle prata tandvård, men som istället visade sig vara ren reklam, på föräldramötena.

– Jag tycker att det är jättesynd att det blir så här, vitsen är att göra det bästa för våra barn, inte reklam för vem som gör det. Det var aldrig något som vi hade bestämt, att de skulle prata om företaget eller så, säger Ann-Christin Nielsen, som är rektor på Gustavslundskolan och som nu har kontaktat tandläkarföretaget.

Det ringer inga varningsklockor när ett privat företag ringer upp och vill komma på ett föräldramöte?

– Nej, jag trodde bara att de bara skulle ta det som vi hade kommit överens om, inte att prata för sitt företag.

 

Källa: SR

Linnéa Olsson
linnea.olsson@sverigesradio.se