Stängd tandklinik öppnar igen

Audio/Web radio

För tre månader sedan stängde Folktandvården sin klinik i Lönsboda. Men i veckan öppnar den igen, nu i privat regi. Anders Elner, tandläkare i Älmhult, tar över kliniken.

Lyssna på inslaget: Anders Elner: ”Det finns känslomässiga skäl, det är min hembygd” ››

Anders Elner köpte kliniken på Region Skånes auktion tidigare i höst, och håller som bäst på att ställa allt iordning inför öppnandet.

I köpet ingick alla fasta inventarier. Utrustningen var i ganska gott skick och har inte krävt så mycket extra investeringar. Så när bara det nya IT-systemet är igång så kan kliniken öppna.

Totalt stängde Region Skåne tio tandvårdskliniker på mindre orter i Skåne i början av hösten. Klinikerna auktionerades ut och idag är de flesta sålda. Veberöd och Smygehamn är fortfarande till salu, och i dagarna slutfördes affären med kliniken i Degeberga.

Det kommer alltså fortsätta bedrivas tandvård på de flesta kliniker, men i privat regi. Från och med den här veckan alltså även i Lönsboda.

Anders Elner driver sedan länge en klinik i Älmhult, och för honom var det lägligt att expandera till just Lönsboda:

– Dels är det ett ganska kort avstånd mellan de här två klinikerna, så vi tror att vi kan använda resurserna på ett bra sätt. Sen finns det känslomässiga skäl, det här är min hembygd runtomkring här. Trevligt att kunna göra en insats här också.

Källa: SR Nyheter P4 Kristianstad