Succé för Frisktandvården

Audio/Web radio

Frisktandvård, Folktandvårdens abonnemang på tandvård där man betalar en fast månadsavgift, har blivit en succé. Sedan starten 2007 har 86 000 Västra Götalandsbor anslutit sig, och bland de märks en nedgång i antalet lagningar.

 

Lyssna på inslaget: Tandvårdschef Ann-Charlotte Sundolin: ”Dom får färre lagningar” (1:33) ››

 

Ann-Charlotte Sundolin är tandvårdschef inom Folktandvården i Västra Götaland, och hon säger att anledningen är att Frisktandvårdskunderna får bättre förebyggande vård vilket ger färre hål.

Ann-Charlotte Sundolin är tandvårdschef inom Folktandvården i Västra Götaland, och hon säger att anledningen är att Frisktandvårdskunderna får bättre förebyggande vård:

– Allt tyder på att det är bra ur många synpunkter. De har färre hål, säger Ann-Charlotte Sundolin, tandvårdschef inom Folktandvården i Västra Götaland.

Frisktandvård kallas Folktandvårdens satsning på tandvård till fast pris, där man betalar en månadskostnad för att regelbundet kallas till tandläkaren och där lagningar, rotfyllningar och andra ingrepp ingår.

Månadskostnaden ligger på mellan 40 och 817 kronor och bestäms efter en bedömning av kundernas tandhygien, men de allra flesta hamnar i de billigare premiegrupperna.

Sedan starten 2007 har 86 000 personer anslutit sig till Frisktandvården, och den största gruppen är yngre, det säger Marie Pettersson som är Folktandvårdens verksamhetsutvecklare:

Tandvårdschefen Ann-Charlotte Sundolin menar att det faktum att man lyckats nå just yngre bådar gott för framtiden.

Källa: SR.se