Tandsköterskan Johanna Ene ny bloggare på Dental24

Tandsköterska

Dental24 är en informations- och kunskapskanal för hela tandvårdsteamet men vi har länge saknat tandsköterskans röst bland våra bloggare. Nu har vi lyckats knyta till oss Johanna Ene som i sin blogg kommer att väcka liv i frågor för sin yrkesgrupp och lyfta fram tandsköterskans roll i teamet.

Hur länge har du arbetat som tandsköterska?

– För tre år sedan fick jag mitt examensbevis från Borås Tandsköterskeutbildning. Jag fick direkt jobb på en privat klinik i Göteborg med hjärta och närhet mellan både patienter och personal. Där är jag kvar, med många nya erfarenheter och kunskaper, men också med insikten om hur otroligt stort ämnet tandvård är och att man aldrig kommer lära färdigt.

johannaene

 Vad fick dig att välja tandsköterskeyrket?

– Fortfarande förvånas jag över att jag blev tandsköterska. Vården var ingenting för mig då jag pendlade från vitt skilda ämnen som hästskötsel och journalistik. Det var när jag arbetade inom turistnäringen som jag upptäckte både utmaningen och glädjen i att hjälpa och möta människor.

– En tandläkare som kände mig på håll tyckte sig se en tandsköterska i mig. Nya tankar blev till ett groende frö som slog rot i en utbildning som jag är väldigt glad över! Möten människor emellan kan verkligen visa sig vara livsviktiga.

 

Skrivande verkar vara centralt för dig?

– När skrivlustan kröp inpå mig fick jag idén att starta min blogg Tandskoterskan.net. Det ledde till både det ena och andra och vips hamnade jag här på Dental24!

–Här på Dental24 hoppas jag få lyfta oss tandsköterskor, visa hur tungt vi väger och att vi har mycket att komma med!

 

Läs Johannas första blogg på Dental24 >> 

 

Johanna Enes privata blogg

tandskoterskan.net