Tandteknikerna som visar vad de kan

Tandtekniker

TANDTEKNIKER24: I sitt nya labb jobbar Åsa Malmberg och Pernilla Raanaes öppet med sina tandtekniska arbeten.

– Folk på gatan stannar och tittar in för att följa det vi håller på med. Det är många som inte vet vad en tandtekniker gör, så vi har valt att visa upp det!

Den röda mattan är utrullad utanför Oral Estetiks nya lokaler. När man kommer in ser det mer ut om ett galleri än ett traditionellt laboratorium. Det är ljust och spatiöst och på väggarna hänger målningar i starka färger, i ett hörn står en skulptur.De stora skyltfönstren mot gatan riktigt bjuder in de förbipasserande att kika in. Det som först avslöjar att det faktiskt är ett tandtekniskt laboratorium är ljushörnan för färgprovtagning. Pernilla Raanaes och Åsa Malmberg har skapat en attraktiv arbetsmiljö som uppskattas både av patienter och tandläkare. bild 1
Oral Estetik, Upplandsgatan 27 i Stockholm

Pernilla och Åsa träffades på porslinsavdelningen på dpnova. Där fick de upp intresset för de estetiska lösningar som kan göras med porslin. De ville mer. Båda två var redan erfarna och välmeriterade tandtekniker av arbete i Sverige och utomlands. År 2011 vågade de ta steget från det stora labbet för att inrikta sig på estetiska tandbehandlingar och helkeramer i egen regi. Viljan att ta kontroll över hela produktionskedjan och att få utvecklas var en stark drivkraft.

– Vi drivs av att hela tiden bli bättre på det vi gör. Vi är riktiga tandnördar, ja, vi älskar tänder! Vi kommer att fortsätta utbilda oss och utvecklas både som tandtekniker och företagare. Men vi hoppas också kunna inspirera andra till utveckling.

 

Med inspiration från dpnova anordnar de kundkvällar och utbildningstillfällen. Den öppna planlösningen i lokalerna lämpar sig väl till demonstrationer och genomgångar.– Vi har tagit med oss det bästa från det stora labbet och förädlar det i vårt lilla: kundträffar är viktiga för samarbeten och utbyte av erfarenheter. Vi ordnar dessutom utbildningar tillsammans med leverantörerna.Under invigningen av de nya lokalerna, på Upplandsgatan 27 i Stockholm, ett kvarter från det tidigare labbet, är det trångt av minglande branschkollegor, kunder och försäljare. Det bjuds generöst på mousserande vin och goda smårätter. Gästerna lovordar värdarnas skicklighet och förmåga att lösa komplicerade patientfall. Det är ett fint tillfälle att träffas, prata jobb och inspireras av nytänkandet i Åsas och Pernillas arbetssätt och tandtekniska laboratorium. OralEstitik2

 

– Tanken med vårt öppna sätt att arbeta och visa vad vi gör är att väcka nyfikenhet för vårt yrke och på så sätt nå nya kunder på sikt, sammanfattar Åsa.

 

Text: Birgitta Wahlman Laurell

 

************************

Fakta:

Adress Upplandsgatan 27, Stockholm

info@oralestetik.se

www.oralestetik.se

 IMG_66100207350862

Oral Estetik är nischade och jobbar med CAD/CAM och endast i biokompatibla material som helkeramer och titan.

Pernilla Raanaes utbildade sig på Grantorp i Huddinge och blev färdig 1990. Hon har bl.a. arbetat hos Bodel Sjöholm på Freeway space och på ett labb i Spanien innan hon kom till dpnova.

Åsa Malmberg utbildade sig på KI och gick ut 2003 och gjorde praktik i bl.a. USA innan hon började på dpnova.

Tillsammans startade de Oral Estetik i oktober 2011.