Folktandvården Dalarna söker verksamhetschef

Vår vision är att erbjuda Sveriges bästa tandvård med de stoltaste medarbetarna. Våra värderingar – banbrytande, trygg och medveten – ska prägla hela verksamheten. Vi erbjuder moderna och välutrustade kliniker, goda möjligheter till kompetensutveckling och ett framsynt ledarskap. Folktandvården Dalarna har 28 allmäntandvårdskliniker, specialisttandvård, sjukhustandvård och egen tandteknisk verksamhet.

Nu söker vi till Tandregleringskliniken i Falun en verksamhetschef med stort engagemang och intresse för kvalitetsinriktad tandvård för barn och vuxna, som tillsammans med oss vill arbeta för att göra vår vision verklig.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har specialistkompetens i ortodonti och har intresse för och erfarenhet av personal-, verksamhets- och ekonomifrågor. Erfarenhet av arbete i en arbetsledande roll är meriterande, liksom utbildning inom personal, ekonomi och kommunikation. Även erfarenhet av det personaladministrativa systemet Heroma är meriterande.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ledarskapsförmåga. Du är en engagerad person med vilja att arbeta kvalitets- och resultatinriktat. Du har förmågan att driva och utveckla en verksamhet samt att motivera dina medarbetare och få dem att växa i sina roller. Du arbetar bra tillsammans med andra människor samt kommunicerar på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du är bra på att organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du använder svenska i tal och skrift.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetschef har du till uppgift att leda, organisera och utveckla verksamheten. Du ansvarar för det ekonomiska resultatet samt har personalansvar för medarbetarna på kliniken.
Du rapporterar till tandvårdschefen och arbetar i nätverk med andra verksamhetschefer inom Folktandvården Dalarna för att på så sätt bidra till hela organisationens måluppfyllelse och utveckling.

Information om arbetsplatsen
På kliniken i Falun arbetar fyra övertandläkare och tio ortodontiassistenter samt två assistenter. Vi har ett bra och nära samarbete med länets allmän- och specialisttandvårdskliniker. Vi har digital röntgen, datasystemet T4 för tidbokning, ekonomi och journalföring samt Heroma för personaladministration.
Vi erbjuder omväxlande arbetsuppgifter samt ett intressant och utvecklande jobb.

Övrigt
Du kommer att ingå i ett individuellt chefsutvecklingsprogram och genomgå Landstinget Dalarnas chefsutbildning. Alla nyanställda deltar i Folktandvården Dalarnas introduktionsprogram. Alla nya verksamhetschefer erbjuds en mentor.
Landstinget Dalarna verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför obligatoriska drogtest vid all nyanställning.
Folktandvården Dalarna samarbetar med andra arbetsgivare i länet angående medflyttarfrågor, genom Rekryteringslots. För ytterligare information se www.rekryteringslots.se

Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV, gärna med mail, till folktandvarden.kansli@ltdalarna.se. Ange referensnummer T17-14 i ämnesraden!