Heraeus Kulzer söker Tandtekniker

Vi expanderar och behöver stärka vår organisation, därför söker vi nu nya medarbetare.
Heraeus Kulzer GmbH är en av världens ledande dentalbolag med huvudkontor i Hanau, Tyskland och har cirka 1400 anställda inom koncernen. Med dentala material och digitala tjänster försörjer Heraeus Kulzer tandläkare och tandtekniker med ett brett produktsortiment som täcker kosmetisk tandvård, protetik, parodontologi och digital tandvård.
Heraeus Kulzer hade år 2012 en omsättning på 350 000 000 euro och är sedan 2013 en del av den japanska koncernen Mitsui Chemicals Inc (MIC).
MIC som är baserat i Tokyo, och har 13 000 anställda i mer än 90 länder. Dess innovativa kemiska produkter är mycket efterfrågade inom såväl fordons-, elektronik-och förpackningsindustrin som inom hälsovårdsbranschen.
För mer information om vårt företag: www.heraeus-cara.se

Arbetsbeskrivning
Arbetsuppgifterna kommer att vara mycket varierande. Som tandtekniker hos oss utför du kvalitetskontroller på utgående arbeten. Du agerar teknisk support ut mot våra kunder i såväl Sverige som utomlands men också internt gentemot vår produktionspersonal. Du supporterar också med teknisk kompetens gällande hantering av reklamationer och i samband med detta även i kommunikationen med kunden om så behövs.
Du kommer att jobba med att höja kvalitén på våra individanpassade produkter genom aktivt arbete i produktionen t ex digital design, slipning och polering. Du kommer också att vara ute på fältet för kundbesök, mässor, utbildningar och installation av 3Shape scanners.

Personlig profil
Vi söker dig som är utbildad tandtekniker och har erfarenhet inom CAD och 3Shapes mjukvaror.

Vi arbetar i en internationell miljö där projekt kan involvera såväl interna och externa/ som nationella och internationella aktörer. Därför är det av stor vikt att du är bra på att kommunicera såväl svenska som engelska i både tal och skrift.

Som person är du engagerad, handlingskraftig och en initiativtagare. Du gillar högt tempo, har ordningssinne och förmågan att kunna arbeta med både helhet och detaljnivå. Du är social och gillar att samarbeta. Vi vill också att du är självständig och kan driva uppgifter framåt. Kundfokus är en självklarhet för dig, så också att vara en bra representant för företaget och respekt för dina kollegor.