Karins blogg

Anhörig till en anhörig till en anhörig – om att höra an

En av mina pojkar har läkartid. Det har tagits blodprover vid två olika tillfällen, vi har fått en kallelse till läkarbesök.
Jag är orolig. »

Djävla skitungar!

En bekant ondgör sig över busungar på moped - de håller honom vaken på nätterna. Var finns föräldrarna?! Ja, var finns de? Föräldrarna rycker på axlarna från TV-soffan. Lördagsfyllan har precis kickat in. Föräldrarna har tröttnat på att fostra. »

Den arga expediten

Service är svårt. Det sliter att vara på tå. Alla kan ha en dålig dag. Vissa kunder är idioter. Patient from hell, jodå. »

Medbestämmande är modernt

Nej, de kan inte bestämma färg, sa en protetiker till mig. De vill ha kritvitt så munnen lyser. Jag låtsas att de får bestämma och sen gör jag som jag vill ändå, fortsatte protetikern. »

Den döda flickan

Hon klarade inte sommaren. Saga Lundin bloggar fram till sin död. Jag läser, tillsammans med en halv miljon följare. Nu är hon borta. Hennes texter finns kvar. Hon blev 17 år. »

Sommar och sol!

Äntligen, av alla underbarheter på denna jord, äntligen är den här - sommaren! Njut och gläds, det är nu det händer! »

Min sommarkropp är lite försenad…

Gråvita gleshåriga ben med blandade märken av livet sticker ut under kjolen. Värme, vilken värme! Tights och strumpbyxor känns som skoteroverall, de funkar inte längre. Det är värmebölja i mitten av maj. Hägg och syren blommar samtidigt, luften är tung av bedövande blomdoft. »

Mina smutsiga tankar…

Vissa samtalsämnen funkar inte i umgängeslivet. Du pratar inte om allt. Du ska hålla dig på ytan. Väder, ledighet, barn och semesterplaner. Håll dig på ytan. »

Jag grät hela vägen hem…

Jag var helt osynlig. Jag satt i fikarummet när de andra pratade om vad de skulle göra i helgen, ingen frågade mig. De såg mig inte. Tillslut fanns jag inte. Hon är blek när hon berättar. Ögonen är rädda. Hon minns och minnet skrämmer. Det tar emot att berätta. »

Bättre än sex…

Vissa saker är bättre. Pålitligt bättre än sex. Här kommer min lista. »