Karins blogg

Tro inte på allt du tänker

Det handskrivna budskapet står på en lapp på väggen. Tro inte på allt du tänker. »

Och det var rätt och det var rätt och det var rätt och lagom…

...att Karin fick i ringen stå - för ingen ville ha na. Fy skam! Fy skam! För ingen ville ha na. »

När jag blev tagen i baken

Göteborg - staden där det nästan alltid blåser och regnar. Backarna är branta, asfalten full av spårvagnsspår. Halva stan är uppgrävd för nån galen tågtunnel. Lägg till Covid19-pandemin och du har platsen. Platsen där allt hände.  »

En ljummen augustinatt

Ligger sömnlös och känner den varma luften i mitt sovrum. Det är omöjligt att få svalka. Sängen är varm, kroppen sjuder. »

Gräset är grönare på andra sidan

Se dig om. Gult, torrt och utbränt runt dina fötter där du står. Ingen näring, inget liv. Ser du det frodiga friska gröna på andra sidan? »

Jag har blivit utsatt för övergrepp

Spruckna röster, en elak hosta, en smäll, en spökfigur i svart kontur som skriker. Ett helvete utspelar sig i mitt hem. »

Så totalt fel ute

En sån grej gör man bara en gång. Nu lämnar jag över. Jag backar. Jag skäms. »

Mitt nya smittfria koncept

Hör nu alla vänner, varenda kotte som jag känner - nu ska vi leva loppan, tjolahopp, tjolahejsansa… so shoot me…

Det GÅR inte att vara glad i dessa tider - man FÅR inte vara glad i dessa tider. Man SKA deppa ihop, falla isär och gräva ned sig. Långt under frostfritt djup. Övervintra mitt i vårsolen. »

Bunkrar tillit i coronans tid

I stormens öga. Lugna gator, tomma bussar i rusningstid. Ett förrädiskt lugn. Var är alla? Stanna inne om du är över 70. Gå inte ut om du har nedsatt immunförsvar. En vanlig vardagsmorgon i mars är tyst. Det är tomt. Som dagen efter. Eller mitt i stormens öga. »

Glad i hela kroppen

Han böjer sig framåt. Som en buddistisk munk med handflatorna ihop.
Min hud svarar med en skön rysning - huvudet, armarna, längs benen. Hela kroppen gläder sig, ögonen lyser och munnen ler när jag går vidare. »