Karins blogg

Syns tårar på röntgen?

Jag ligger i en magnetröntgenapparat. En hård högteknologisk maskin för mjuka människor. Mjukast är jag. På gränsen till upplösning. Tårarna rinner över, små rännilar längs klossarna i masken som håller ansiktet fixerat, ned i nacken känner jag de salta tårarna. Jag har hittat Nemo.  »

Fuskare avslöjad

Början till slutet för nystartad verksamhet. »

Undersköterskan som sa upp sig

Undersökningen kom av sig för läkaren hade gått hem. »

Karins nyårspepp

Nytt år nya föresatser. En dag igår, en ny idag och i morgon är allt annorlunda. Dags för omstart. »

Karins julblogg

När andra inte gör som vi säger, fast vi menar väl. När inte ens vi själva gör det som är bra för oss. Då kan det vara dags att stanna upp. Stanna och lyssna. »

Den döva damen med onda ögat

Du är fel. Gå härifrån. Damen synar mig nedifrån och upp. Hennes ögon och hållning motar mig. Ut ur hennes butik. »

Vilken tandläkare är du?

Jag har läst en bestseller, Omgiven av ­idioter. Den fastställer att det finns fyra ­olika personlighetstyper, som har var sin färg. När man vet sin och andras färger blir livet mycket lättare. »

Kaoset vid nödutgången – eller – Katastrofen som kom av sig

Planet darrar av turbulens. Pulsen är i oordning. Andningen grund. Är det slut nu? Det här livet. Ska jag sluta i småbitar spridda över Anderna? »

Vi är här för att jobba. Inte för att skaffa kompisar.

De stränga ögonen över munskyddet går inte att väja från. Hon har precis följt den äldre damen ut till receptionen. Det är en mysig patient - vilket roligt jobb jag har, hinner hon att tänka innan hon kommer tillbaka in i rummet. Sen säger han det. Vi är här för att jobba. Inte för att skaffa kompisar. »

Djävla skitungar!

En bekant ondgör sig över busungar på moped - de håller honom vaken på nätterna. Var finns föräldrarna?! Ja, var finns de? Föräldrarna rycker på axlarna från TV-soffan. Lördagsfyllan har precis kickat in. Föräldrarna har tröttnat på att fostra. »