Karins blogg

Den döva damen med onda ögat

Du är fel. Gå härifrån. Damen synar mig nedifrån och upp. Hennes ögon och hållning motar mig. Ut ur hennes butik. »

Vilken tandläkare är du?

Jag har läst en bestseller, Omgiven av ­idioter. Den fastställer att det finns fyra ­olika personlighetstyper, som har var sin färg. När man vet sin och andras färger blir livet mycket lättare. »

Kaoset vid nödutgången – eller – Katastrofen som kom av sig

Planet darrar av turbulens. Pulsen är i oordning. Andningen grund. Är det slut nu? Det här livet. Ska jag sluta i småbitar spridda över Anderna? »

Vi är här för att jobba. Inte för att skaffa kompisar.

De stränga ögonen över munskyddet går inte att väja från. Hon har precis följt den äldre damen ut till receptionen. Det är en mysig patient - vilket roligt jobb jag har, hinner hon att tänka innan hon kommer tillbaka in i rummet. Sen säger han det. Vi är här för att jobba. Inte för att skaffa kompisar. »

Djävla skitungar!

En bekant ondgör sig över busungar på moped - de håller honom vaken på nätterna. Var finns föräldrarna?! Ja, var finns de? Föräldrarna rycker på axlarna från TV-soffan. Lördagsfyllan har precis kickat in. Föräldrarna har tröttnat på att fostra. »

Den arga expediten

Service är svårt. Det sliter att vara på tå. Alla kan ha en dålig dag. Vissa kunder är idioter. Patient from hell, jodå. »

Medbestämmande är modernt

Nej, de kan inte bestämma färg, sa en protetiker till mig. De vill ha kritvitt så munnen lyser. Jag låtsas att de får bestämma och sen gör jag som jag vill ändå, fortsatte protetikern. »

Den döda flickan

Hon klarade inte sommaren. Saga Lundin bloggar fram till sin död. Jag läser, tillsammans med en halv miljon följare. Nu är hon borta. Hennes texter finns kvar. Hon blev 17 år. »

Sommar och sol!

Äntligen, av alla underbarheter på denna jord, äntligen är den här - sommaren! Njut och gläds, det är nu det händer! »

Min sommarkropp är lite försenad…

Gråvita gleshåriga ben med blandade märken av livet sticker ut under kjolen. Värme, vilken värme! Tights och strumpbyxor känns som skoteroverall, de funkar inte längre. Det är värmebölja i mitten av maj. Hägg och syren blommar samtidigt, luften är tung av bedövande blomdoft. »