Karins blogg

Att vara in love

Det smakar mer. Så sa hon min lilla granntant när jag bjöd på Bayleys under äppelträdet. MER smakar det, sa hon, och såg uppfordrande på mig så jag fick fylla upp ett litet glas till. »

Favorit i repris: Den svenska fluorkrisen

Här är en favorit i repris från januari 2015. Sedan dess har över 10.000 läsare "hittat till" och läst denna krönika på Dental24. »

Julefrid eller?

En jul utan julhandel i trånga svettiga affärer. En jul utan bilresor med gröt hos mormor och julklappar hos svärfar - blir det halt? Du får inte ta av glöggen - fattar du väl?! »

Mission impossible

Jag ska försöka beskriva en person. Problemet är att mina ord stångas och fastnar i tårar över kinderna. Saknaden över någon jag knappt kände. Han som räddade mig från att bli blind är död. »

Tro inte på allt du tänker

Det handskrivna budskapet står på en lapp på väggen. Tro inte på allt du tänker. »

Och det var rätt och det var rätt och det var rätt och lagom…

...att Karin fick i ringen stå - för ingen ville ha na. Fy skam! Fy skam! För ingen ville ha na. »

När jag blev tagen i baken

Göteborg - staden där det nästan alltid blåser och regnar. Backarna är branta, asfalten full av spårvagnsspår. Halva stan är uppgrävd för nån galen tågtunnel. Lägg till Covid19-pandemin och du har platsen. Platsen där allt hände.  »

En ljummen augustinatt

Ligger sömnlös och känner den varma luften i mitt sovrum. Det är omöjligt att få svalka. Sängen är varm, kroppen sjuder. »

Gräset är grönare på andra sidan

Se dig om. Gult, torrt och utbränt runt dina fötter där du står. Ingen näring, inget liv. Ser du det frodiga friska gröna på andra sidan? »

Jag har blivit utsatt för övergrepp

Spruckna röster, en elak hosta, en smäll, en spökfigur i svart kontur som skriker. Ett helvete utspelar sig i mitt hem. »