Karins blogg

Sommar och sol!

Äntligen, av alla underbarheter på denna jord, äntligen är den här - sommaren! Njut och gläds, det är nu det händer! »

Min sommarkropp är lite försenad…

Gråvita gleshåriga ben med blandade märken av livet sticker ut under kjolen. Värme, vilken värme! Tights och strumpbyxor känns som skoteroverall, de funkar inte längre. Det är värmebölja i mitten av maj. Hägg och syren blommar samtidigt, luften är tung av bedövande blomdoft. »

Mina smutsiga tankar…

Vissa samtalsämnen funkar inte i umgängeslivet. Du pratar inte om allt. Du ska hålla dig på ytan. Väder, ledighet, barn och semesterplaner. Håll dig på ytan. »

Jag grät hela vägen hem…

Jag var helt osynlig. Jag satt i fikarummet när de andra pratade om vad de skulle göra i helgen, ingen frågade mig. De såg mig inte. Tillslut fanns jag inte. Hon är blek när hon berättar. Ögonen är rädda. Hon minns och minnet skrämmer. Det tar emot att berätta. »

Bättre än sex…

Vissa saker är bättre. Pålitligt bättre än sex. Här kommer min lista. »

Konsten att hantera klagomål

Konsten att hantera kunder och patienter kunde det stått i rubriken. Det är nämligen samma sak. Om du inte kan hantera klagomål ska du inte heller ha med kunder och patienter att göra. »

Hur svart kan det bli?

Från alla nyanser av grått som mörknar tills det blir helt svart. - Å jag älskar svart! Säger nån och får ett mjukt leende över hela ansiktet. »

Är du i min döda vinkel?

Hög hastighet, motorväg - jag vänder på huvudet reflexmässigt innan jag byter fil. Där, helt öppet och snett bakom mig kör en bil. Helt osynlig för mig - tills jag vände på huvudet och fick en ny infallsvinkel. Han låg i min döda vinkel. »

Konsten att vara helt oduglig

Att inte göra någon nytta alls. Att bara vara och att det räcker.
Svindyrt är det, så det måste ju vara bra. Har man betalt väldigt mycket så har man ju iallafall försökt.
»

Tindra med ögonen ungar, det är julafton!

Mmmmm musik mmmm mat mmm gotter mmm röda färger mmm lycka värme ljus mmm gott om pengar kvar mmm dyraste julklapparna till alla mmm glöggen ångar mmm mmm mmm? »