Att vara in love

Det smakar mer. Så sa hon min lilla granntant när jag bjöd på Bayleys under äppelträdet. MER smakar det, sa hon, och såg uppfordrande på mig så jag fick fylla upp ett litet glas till.

Det känns i varje steg. Sockerdricka i luften. Mer, inte mindre, MER. Så smakar det.

På kliniken där jag jobbar trivs jag. Så innerligt trevligt är det. Jag studsar dit på morgonen. Nöjd och trött hamnar jag hemma på kvällen. Det smakar mer. Rusig av allt roligt och rufsig av allt klurigt med tillstånd och koder. Kvällarna vid KUSP är långa och lite konstigt förvirrande. Ord, ord, ord. Många långa komplicerade ord. Jag tänker att myndigheter som författar sådana texter stadfäster sin egen existens. Du måste göra som jag säger eftersom jag säger det. Lite så. Jag gör mitt bästa. Jag ska vara duktig, alla koder ska kunna härledas till ett tillåtet tillstånd. Men, ärligt, det smakar mindre.

Glädjen över att arbeta i ett fungerande team smakar mer. Att det funkar beror på att alla vill, tror jag. Alla är intresserade, alla vill lära sig mer om patienten, teknik, kommunikation och metoder att hjälpa. Alla vill och alla kan. Det spelar ingen roll vilken titel du har. Det är unikt kul. Smakar MER.

Det är lite för nytt för mig för att jag ska kunna sammanfatta framgångskonceptet kring Sundtandvården än. Jag måste hålla på ett tag till. Och känna in och reflektera. Magnus Fritzell och Irene Andersson som håller ihop kliniken, och alla ni andra, går på kärlek, känner jag. Som raketbränsle. Rena buddismen tänker jag när jag lyssnar om Björn Natthiko Lindeblads bok ”Jag kan ha fel”.

Ja faktiskt tror jag att buddism är grejen. Att ge istället för att ta, att se för att bekräfta istället för att bedöma, att möta en människa och inte en patient. Så bygger vi tillit för både personal och patienter.

Det smakar mer – nu startar vi ett nytt år, nya föresatser, vaccin till alla, slut på pandemin och mer love to you all!

Karin Sjögren

Odont Dr, Leg tdl, Affärskommunikatör, MI-tränare, konsult social arbetsmiljö
karinsjogren@telia.com
www.karinsjogren.se

Senaste inläggen