Gå i fängelse, gå direkt i fängelse – utan att passera GÅ!

En 2:a på besiktningen. Bromsarna ligger på bak. Något bromsar mig. Bilen får slita hårdare nu. Det knakar och luktar bränt. Vi ska gå i fängelse, gå direkt i fängelse - utan att passera GÅ.

– Kan din mekaniker döda en tvåa? Han ser på mig med sina mörka ögon, ett litet leende i mungipan, han avvaktar… jag väntar tyst fall han ska säga nåt mer… plötsligt leker vi tysta leken – jag förlorar, som vanligt – eeeh döda..? Hur då menar du? Döda..? Det står still i skallen – hur dödar man en tvåa?

Hans leende spricker upp i ett bredare flin – ja alltså – då behöver du inte ombesikta. Om din mekaniker kan lossa bromsarna för dig och döda tvåan så behöver du inte komma till bilprovningen igen. Aha – ja, nej, det vet jag inte. Inte då och inte nu heller för min gulliga mekaniker Micke har semester till måndag. Jag ringer honom och får veta att han har semester till måndag. Halvåtta tisdag morgon ringer jag och får veta att han har semester en vecka till. Han låter sömnig och lite snäll, ja du Karin, jag är ledig några dagar till, men du lovar mig att du ringer på måndag, va? Det är inte läge att fråga om jaktlicens på tvåor. Jag är bara väldigt tacksam att han finns och hjälper mig. Att jag kan lita på honom.

Många patienter tycker att det känns lite som att gå till bilbesiktningen med sina tänder till oss. De hissas upp i starka lampor. Vi mäter och ser rakt igenom dem. Felfri eller med anmärkning och lite fattigare lämnar de lokalen. Hur fattig jag ska bli av mina fastnade bromsok vet jag inte än. Men det känns som att det kommer att ordna sig – jag har ju Micke mekaniker. Har du en mekaniker du kan lita på? En tandläkare du känner dig trygg med?

Och ja, jag går i fängelse, jag går direkt i fängelse, utan att passera gå.

Välkomna tillbaka till en ny välsignad höst – tack för att ni läser mina tankar.

Karin Sjögren

Odont Dr, Leg tdl, Affärskommunikatör, MI-tränare, konsult social arbetsmiljö


karinsjogren@telia.com

www.karinsjogren.se

Senaste inläggen