Gräset är grönare på andra sidan

Se dig om. Gult, torrt och utbränt runt dina fötter där du står. Ingen näring, inget liv. Ser du det frodiga friska gröna på andra sidan?

Gör du det så gå då dit. Attraktionens kraft. Det finns en stark drivkraft i alla levande varelser. I oss människor vill jag kalla den attraktion. Jag dras till något. En färg, en musik, ett sammanhang. En stark dragkraft.

Motsatsen till attraktion? Nån kommer ihåg ordet aversion. Ja aversion är när magneter repellerar – du försöker få två felsidor på magneter att dra sig till varann. Det går inte. Det är en av fysikens grundlagar.

Attraherande föremål ska vara ihop, repellerande ska vara isär. Jobba inte på det. Det går säkert att med starka packband bunta ihop två repellerande magneter. Banden heter ”måste” och ”så kan man inte göra” och ”vad ska andra säga?”.

Jag lyssnade på poeten Bob Hansson en morgon på radion. 

Vad väcker dig och vad släcker dig?

I coronatider får vi chansen att starta om – hur levde vi, hur vill vi leva – nu och sen?

De som väcker dig – där finns attraktionen – de roliga, kärleksfulla, snälla, omtänksamma, tillitsfulla positiva människorna – du känner dig vid liv och du är fri tillsammans med dem.

De som släcker dig – där finns aversionen – de som irriterar sig på dig, de kritiska, de negativa som kontrollerar och granskar – du krymper och du tappar livskraft tillsammans med dem.

Så… ta en titt omkring dig. Kanske är det dags att gå vidare, eller stanna kvar – ta en titt omkring dig.

En skön sommar önskar jag er, mina fina fina läsare, tack för att ni finns.

/Karin

Karin Sjögren

Odont Dr, Leg tdl, Affärskommunikatör, MI-tränare, konsult social arbetsmiljö
karinsjogren@telia.com
tel 0706-820082
www.karinsjogren.se

Senaste inläggen