Och det var rätt och det var rätt och det var rätt och lagom…

...att Karin fick i ringen stå - för ingen ville ha na. Fy skam! Fy skam! För ingen ville ha na.

Mamma släpper taget om mina händer. Jag hamnar i mitten, ensam i en ring med barn som dansar runt och pekar finger åt mig. Det är skumt i rummet.

Julgransplundring-istället-för-barnkalas efter jul eftersom jag och min tvillingbror fyller år 22:a december. Vi har fyllt 5 år. Mitt i julstöket.

Jag vet inte vilka de andra barnen är – trots att det är vårt kalas. De är större och längre. Inbjudna av mamma antagligen. Min älskade fina mamma. Min fasta punkt i tillvaron. Vi dansar tillsammans hon och jag när hon släpper mina händer, föser in mig i mitten och sjunger tydligt och instruktivt: ”å det var rätt, å det var rätt, å det var rätt å lagom – att Karin fick i ringen stå – för ingen ville ha na. Fy skam! Fy skam! För ingen ville ha na”

Ja jösses. Ni som vet ni vet.

Det var inte illa menat. Det hamnade fel. En liten unge som den jag var tappade tron på tillvaron. Ett avgrundsvrål som fortfarande ekar när jag blir övergiven eller utelämnad. Fy skam! Fy skam! För ingen ville ha na.

När jag får nobben Fy skam! Fy skam!

Jag vill jobba kliniskt som tandläkare och söker jobb nu. Det räcker dåligt med mina meriter. Tandläkare, doktorsexamen, kommunikatör, lärare i motiverande samtal. Fy skam! Jag vill helst inte behöva resa långt. Nånstans runt Hönö eller Göteborg, mina boplatser. 54 år i gott begagnat skick. Vuxna barn. All tid i världen. Ett lugnt och ordnat liv. Jag har massor att ge. Jag längtar efter patienter. Hälsofrämjande tandvård. Det tekniska tandläkeriet. Samarbetet i teamet. Mina djupa erfarenheter efter många års handledning och utbildning i kommunikation av tandvårdspersonal och hälso- och sjukvårdspersonal. Fy skam! Fy skam!

Jag söker lediga jobb. Kanske finns det nån som vill ge mig en andra chans. Eller inte. Och det var rätt och det var rätt och det var rätt och lagom.

Karin Sjögren
Odont dr, leg tdl, affärskommunikatör, MI-tränare
www.karinsjogren.se
0706-820082

Senaste inläggen