Vem bestämmer över dig?

Jag har testat något som fler kan pröva. Ett sätt att ta kommandot - igen.

Vi går en lång promenad, min väninna och jag. En ö i Bohuslän. Vi stannar, doftar på rosor, känner på sträva löv – kliver över gärdsgårdar och pratar om livet. Det som skaver i våra liv. Öppenhet och närvaro i samtalet. Telefonerna ligger kvar på köksbordet. Vi är på fri fot i radioskugga.

När unnande du dig radioskugga sist?

Vårt samtal böljar som de salta vågorna mot klippan. Vi badar. En öde plats, det behövs inga baddräkter. Vi sol- och vindtorkar. Håret blir salt. Vi pratar och bestämmer om organdonation ena stunden och hur man nog bäst syr en egen kul tygpåse den andra. Ingen avbryter oss. Lugnet i den stora naturen. Radioskuggan.

Vad behöver du för att få pröva radioskugga en eftermiddag?

När vi får vara ifred från mediabruset kan vi lyssna på varandra, på oss själva. Att vara närvarande och lugn, ensam eller fler. Det ger så många svar på frågor vi knappt formulerat. Vad vill jag göra i mitt liv? Hur skulle det kunna se ut? Vem bestämmer över mig och mina val?

Det är fantastiskt att unna sig radioskugga. Jag gör det ofta nu. Det blir bättre så. Livet.

Jag lyssnar på Anders Hansens sommarprat. Läkaren, psykiatrikern, som säger att om vi inte lät mobiler och sociala medier ockupera våra hjärnor dygnet runt skulle vi vara lyckligare. Just det, vi skapar själva vår lycka. Och vi kan välja, bestämma själva. Ditt liv kan ta en ny väg – när du lägger bort telefonen.

Välkommen in i min sköna radioskugga, den börjar nu när jag mejlat in den här texten till Per på Dental24.

Välkommen med din grupp till mig:

Karin Sjögren
Leg tdl, odont dr, affärskommunikatör, MI-tränare

http://www.karinsjogren.se

 

PS Anders Hansen föreläser på årets Odontologiska Riksstämma den 13 och 14 november 2019. DS

Senaste inläggen