Klinikchef

Västra Götalandsregionen

Folktandvården Västra Götaland är en del av Västra Götalandsregionen. Vi förbättrar folkhälsan för barn och vuxna genom att erbjuda allmän- och specialisttandvård samt Frisktandvård, tandvård till fast pris, på miljödiplomerade mottagningar. Vi utbildar framtidens tandvårdspersonal och satsar på patientnära forskning.
Vår gemensamma vision är att allt fler ska vara friska i munnen hela livet.

Beskrivning 

Specialisttandvården finns representerad inom hela Västra Götaland vid i huvudsak fem specialisthus som erbjuder specialisttandvård inom samtliga specialiteter. Dessutom bedriver Folktandvården en omfattande ST-utbildning. Folktandvården Västra Götaland har unikt goda förutsättningar för klinisk forskning genom samarbetet mellan Folktandvården och Institutionen för Odontologi vid Sahlgrenska Akademin. Den forskning som bedrivs vid institutionen är av högsta internationella nivå. Vi samverkar också kring den kliniska grundutbildningen av tandläkare och tandhygienister. Folktandvården Västra Götaland är Sveriges största tandvårdsorganisation med ca 3000 anställda, 109 allmäntandvårdskliniker och 32 specialisttandvårdskliniker samt två undervisningskliniker. Tillsammans arbetar vi för vår vision – Frisk i munnen hela livet.

Tillsvidare. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Specialistkliniken för bettfysiologi har 13 medarbetare och är remissinstans för tandvården samt övrig hälso- och sjukvård. I klinikens uppdrag ingår dessutom bland annat kunskapsöverföring till allmäntandvård, ST-utbildning samt att delta i tandläkarprogrammet i samverkan med grundutbildningsklinikerna och med Institutionen för Odontologi.

 Arbetsuppgifter

Vi vänder oss till dig som har helhetssyn och är intresserad av ett spännande chefsuppdrag i en dynamisk och kunskapsintensiv miljö. Klinikchefen är direkt underställd specialisttandvårdschefen. Som klinikchef har du ett övergripande ansvar för klinikens ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du kommer att ansvara för patientverksamhet samt samverkan med institutionen angående undervisning, forskning och utveckling. Du kommer att vara kliniskt verksam i din profession.

Vi söker dig som

har specialisttandläkarkompetens inom bettfysiologi. Doktorsexamen är meriterande.har förmåga att leda andra, entusiasmera, ta tillvara och nyttja samtliga medarbetare samt utveckla deras professionella kunskaperär mål- och resultatorienterad med förmåga att förmedla förståelse för Folktandvårdens och klinikens uppdrag och nå överenskomna mål för verksamhetendelar Folktandvårdens värdegrund och verksamhetsidé samt aktivt verkar utifrån de verksamhetsstrategier som Folktandvården valt

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du inger förtroende hos såväl ledning som medarbetare.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Läs om våra gemensamma värderingar och Personalvision 2021 på http://www.vgregion.se/PV2021

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal