Grand Hôtel, Stockholm

Alla aspekter av restaurativ, protetisk och parodontal behandling. Att restaurera med flowables.

Dr Douglas A. Terry är en av de verkligt stora inom kosmetisk tandvård. Under många år for han kors och tvärs runt jorden för att berätta om direkt kompositbondning. När han stötte på konceptet injicerbara kompositer spenderade han först tio år på att forska om dem. Därefter skrev han boken Restoring with Flowables, idag en klassiker inom kosmetisk tandvård. Boken har översatts till 22 språk.

Tandläkare har fortfarande inte riktigt insett hur användbara injicerbara kompositer är, menar Terry :

”När jag berättar om injektionstekniker – och jag har föreläst över hela världen – då ser jag snilleblixtar tändas i publikens hjärnor.”

Upplev Terry föreläsa om en ”myriad” av användningsområden för flowables, särskilt vid erosionsskador. Terry kommer också att bemöta flera rykten kring flytande kompositer, såsom att de har mindre hållfasthet än traditionell komposit.

Kurs och Hands-On

På en Hands-on visar Terry en omtalad behandling: Från en wax-up framställs en genomskinlig silikonmatrix. Små hål borras, där flytande komposit spritsas in i matrixens utrymme. Matrixen avlägsnas enkelt och tandläkaren efterbehandlar tanden, som fått en helt ny form och färg.Alla kurser från
SACD

  • 02 dec - 04 dec   2021
  • Dr Douglas A. Terry, USA
  • SACD