Malmö

Kvällsseminarium med ”Hands on”-träning

Benuppbyggnad/GBR med NeoGen® membran

Neoss välkomnar till ett kvällsseminarium där Christer Dahlin vägleder dig till grunderna i benuppbyggnad/Guided Bone Regeneration (GBR) med NeoGen® titanförstärkta icke-resorberbara membran.

Idag blir det allt vanligare med patienter som har otillräcklig benvolym för en bra implantatbehandling. Speciellt svåra är de fall när man har otillräcklig vertikal höjd. Vi kommer att visa hur man med NeoGen® titanförstärkta icke-resorberbara membran skapar benvolym för implantatbehandling hos dessa patienter.

Kursinnehåll:

Genomgång av den historiska utvecklingen av resorberbara och icke-resorberbara membran.

Stegvis genomgång av den kirurgiska tekniken för att behandla både stora och mindre bendefekter med titanförstärkta icke-resorberbara membran.

”Hands on”-träning av det kirurgiska protokollet på modell.

Efter kursen ska du ha:

Förståelse för vad som väntar som användare av membran och vid behandling av bendefekter.

Förmåga att bedöma vilka patienter och vilka typer av bendefekter som kan behandlas med titanförstärkta icke-resorberbara membran.

Övrigt

Kursgivare Dr. Christer Dahlin

Professor i styrd vävnadsregeneration och oral kirurgi vid Avd. för Biomaterialvetenskap, Sahlgrenska Akademin, Göteborgs Universitet. Christer är tillika övertandläkare vid Käkkirurgiska kliniken, NÄL, Trollhättan. Han har över 25 års erfarenhet av implantatbehandling och benuppbyggnad och är en av pionjärerna som utvecklade principen Guided Bone Regeneration. Christer reser regelbundet över hela världen för att föreläsa, bedriva forskning samt undervisa inom dessa ämnesområden.

Kvällen inleds med en buffé innan vi förflyttar oss till föreläsningssalen.

Anmälan

Anmälan kan göras per e-mail till birgitta.jonsson@neoss.com eller via tel. +46 (0)31 881280. Det går också bra att anmäla sig via sin säljrepresentant. Sista anmälningsdatum är den 29:e mars.

Kursavgift: 1 900 SEK

Anmälan är bindande. Avanmälan ska göras senast den 3:e april, annars debiteras hela kursavgiften.

I samband med kursen kan du köpa startpaket för membranbehandling till förmånliga priser!Alla kurser från
Neoss

  • 21 maj 2018
  • Christer Dahlin
  • Neoss