Stockholmsmässan, Älvsjö

Odontologisk Riksstämma och Swedental 2019

Odontologisk Riksstämma tillsammans med utställningen Swedental är ett kraftfullt koncept som erbjuder Nordens viktigaste mötesplats för dentalbranschen. Under tre dagar samlas branschen och får en aktuell och komplett bild av vetenskap, forskning, produktnyheter, utveckling och framtid. Riksstämman bjuder på ett högkvalitativt seminarieprogram som i år fokuserar på att ta ett helhetsgrepp kring temat verksamhetsutveckling – hur kan vi utveckla jaget, laget och tandvården i samverkan ur ett hälsoperspektiv?

Årets Swedental och Riksstämma bjuder på en stor dos kunskap och inspiration som lämpar sig för hela tandvårdsteamet. Se fram emot en interaktiv resa i hälsans tecken!

Mycket är på gång i Tandvårdssverige; utredningen om jämlik tandhälsa, arbetet med nationella riktlinjer, vägar för kunskapsstyrning, kompetensförsörjning i Sverige och Barnkonventionen som blir lag, samt projekt mellan vetenskap och klinik. En prisjämförelsesite är i antågande, vi har en ny tandhygienistutbildning och inte minst nya metoder, material och utrustningar som kliver in på tandvårdsmarknaden. Dessutom infinner sig Världsdiabetesdagen den 14 november då vi har tagit fram ett matnyttigt eftermiddagsblock på temat Diabetes med olika spännande aktörer från olika verksamheter. Vi sammanför myndigheter, organisationer, kliniker, specialister och forskare i samverkan, det blir riktigt bra! Ett annat högaktuellt ämne, den 15 november, handlar om Karies och Kunskapsstyrning – ett tema kring den ökande sjukdomen, hur tar vi hand om den?

Vi gör en favorit i repris av upplevelseytan Future Lab från 2018 som i år blir Future Lab – Health. Där kommer hälsa och verksamhetsutveckling stå i fokus. Kom och bli inspirerad!

Håll dig uppdaterad i utvecklingen inom tandvården och förkovra dig på Riksstämman. Missa inte årets tema ”Verksamhetsutveckling” som går i samverkans- och hälsans tecken. Klicka här för Registrering och fyll i dina uppgifter och antal dagar du önskar delta.

Gå in under program där ser du de seminarier och föreläsningar som står på menyn för i år. Där finns också årets Forskningsrapporter presenterade.

Under invigningen på onsdagen bjuder vi på Ari Riabacke som talar om ledarskap utifrån perspektivet verksamhetsutveckling. Du gör väl oss sällskap på bubbel-mingel direkt efter invigningen? Det kan du boka redan nu!

Svenska Tandläkare-Sällskapet

Anders Hansen

Bli Hjärnstark!

Anders Hansen är överläkare i psykiatri och författare till bland annat boken Hjärnstark.
I en inspirerande föreläsning berättar han om den senaste vetenskapen kring hur träning direkt påverkar hjärnans funktioner och vår allmänhälsa.

Lyssna till Anders
13 och 14 november

Ari Riabacke

Verksamhetsutveckling genom handling – att leda oss själva och andra!

Ari kommer att tala om hur man via ledarskapet tar sig från beslutsfattande till genomförandet av förändringen samt hur vi ska få grupper och team att prestera bättre. Kort och gott hur vi kan utveckla verksamheterna genom att få saker och ting gjort!

Ari föreläser under
invigningen 13 november

Leila Söderholm

100% hälsa!

Forskning visar tydligt att vardagsrörelse är livsviktigt. Hur tar du dig ur gamla spår? Hur lurar du hjärnan att börja göra sånt som är bra för dig?
Denna forskningsbaserade föreläsning bjuder på massor av humor, energi och igenkänning – inga pekpinnar eller dåligt samvete. Hon har satt vardagsträningen på kartan!

Leila är på plats
13, 14 och 15 november


Poängen med fortbildning

Svenska Tandläkare-Sällskapet använder Tandläkarförbundets poängsättning av fortbildning för tandläkare.
Det är första steget mot en dokumenterad fortbildning för tandläkare i Sverige.
Målet med dokumenterad fortbildning är att skapa en bra grund för vår gemensamma och framtida framgång som tandläkare.
Efter Rikstämmans genomförande, får du ett intyg med dina poäng i din e-post.

Varje deltagandetimme på Riksstämman ger en poäng;
Blå poäng ges för kärnämnen, de odontologiska.
Röda poäng ges för icke-odontologiska ämnen som utgör det omgivande stödet för vår tandvårdsverksamhet.


Swedental – Riksstämma och Dentalutställning under samma tak!

Swedental är Nordens viktigaste mötesplats för dentalbranschen. Tillsammans med Odontologiska Riksstämman ger Swedental en aktuell och komplett bild av forskning, produktnyheter, utveckling och framtid.

Läs mer om vad som händer på mässgolvet och i utställningen Swedental.

Vill du gå på enbart mässan Swedental är det kostnadsfritt. Då får du tillgång till utställningen, men inte till föreläsningarna i det vetenskapliga programmet som presenteras här. Föranmäl dig på Swedentals hemsida. Om du ska gå på det vetenskapliga programmet, Riksstämman, behöver du inte föranmäla dig till utställningen. Swedental ingår självklart i entrén till det vetenskapliga programmet.

Öppettider Riksstämman & Swedental 13-15 november 2019
Onsdag  09.00 – 17.00
Torsdag 09.00 – 17.00
Fredag   09.00 – 17.00

Swedental 2019 arrangeras av Stockholmsmässan i samarbete med Svenska Tandläkare-Sällskapet och Föreningen Svensk Dentalhandel.Alla kurser från
Swedental 2019

  • 13 nov - 15 nov   2019
  • Se program
  • Swedental