M-Tec Dental och GC: 2 dagars Advance porslinskurs med Tandtekniker Przemek Seweryniak

I denna exklusiva 2 dagars kurs går vi grundligt igenom de estetiska tankebanorna kring translucent Zirconia och dess för- och nackdelar. Samtidigt kommer vi också framställa en fältspatsfasad med samma koncept för att visa att det går kombinera 2 olika tekniker för att få ett lyckat resultat.

Zirconia är idag en sann ersättare till metallkeramiken. Allt fler tandläkare inser fördelarna med att erbjuda sina patienter en helkeramisk lösning med dess höga biokompabilitet, perfekta passform och estetik. Det stora problemet med Zirconia har varit den högreflekterande och opaka kärnan. Efterhand som utvecklingen gått framåt kan man numera jobba med högtranslucent Zirconia som har helt andra estetiska egenskaper än den vita motsvarigheten. Tillsammans med ett bra porslin kan vi numera uppnå en estetik som tidigare krävde väldigt mycket från både teknikern och tandläkaren.

• Hur och vad ska man tänka på när man bygger upp sitt keramlager och kopierar den naturliga tandens
egenskaper optimalt?

• Vi kommer även diskutera frakturer och felsökning på dessa, både på fasader och Zirconia.

• För att få optimal kunskap och inblick i den helkeramiska världen kommer kursdeltagarna att få göra en translucent Zirconia bro samt en fältspatsfasad på brännstans.

• När var och varför man bör välja de olika teknikerna och materialen kommer diskuteras och presenteras.

Przemek_Seweryniak249

Tandtekniker Przemek Seweryniak avslutade Tandteknikerutbildningen i Malmö 1993. Vid 23 års ålder startade han Cosmodent AB, numera ett av Sveriges mest välrenommerade dentallab inom estetisk och kosmetisk tandvård. På Cosmodent tillverkas idag 98% av alla ersättningar i helkeramik. Przemek ger regelbundet kurser inom estetisk tandvård både nationellt och internationellt. Han
har skrivit flertalet artiklar och är en av grundarna och Past President av Swedish Academy of
Cosmetic Dentistry (ESCD), certifierad tandtekniker i norra Europa. Han är numera även en av fem examinatorer för certifieringsrådet ESCD. Som ende Svenska tandtekniker har han belönats med total 3 guld- och 2 silvermedaljer i SmileGallery competition, som anordnas av American Academy of Cosmetic Dentistry (AACD)

Antal platser: 10 st

Kursavgift: 8 000 SEK per person ex. moms. Anmälan är bindande och kursavgiften skall erläggas i förskott, lunch ingår.

Tid/Plats: 17-18 januari 2013 i M-Tec Dentals kurslokal på Ridspögatan 6 i Malmö

Kursgivare: Przemek Seweryniak, Cosmodent AB

Språk: Svenska

Kursvärd: Ulf Persson, ulf@m-tecdental.se, 040-31 75 41

Anmälan:

För anmälan kontakta Måns Andersson på 040-31 75 40 eller mans.a@m-tecdental.se
Du kan även anmäla dig via vår hemsida; www.m-tecdental.se
För hjälp med hotellbokning kontakta Thina Martinsson på 040-755 46 eller thina@m-tecdental.se

 

m_tecgc_logo