Klinikchef Folktandvården City, Halmstad

Vill du få möjligheten att leda en klinik som ligger i framkant och är i ett expansivt skede? Är du dessutom en engagerad ledare som med din kommunikation har förmågan att skapa delaktighet och engagemang? Då kan jobbet som klinikchef för folktandvården City vara något för dig!

Folktandvården City är samlokaliserad med tandregleringskliniken i Halmstad och med det tandtekniska labbet som har den senaste tekniken. Kliniken arbetar med digitala avtryck och har en hög teknisk standard samt mycket goda kontakter med specialisttandvården i Halmstad. Kliniken har dessutom en bra bemanningsmix och befinner sig i ett expansivt skede där ombyggnad pågår för att kunna möta detta.

För Folktandvården Halland är det förebyggande och hälsofrämjande arbetet med tandvård och munhälsa i fokus. Gott bemötande och hög tillgänglighet är ledord för att sätta våra invånare i centrum. För att lyckas tror vi på samarbete mellan alla våra olika kompetenser. Vi satsar på kompetensutveckling, forskning, bra arbetsmiljö för ständig utveckling av vår verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Som klinikchef har du ett helhetsansvar för kliniken samt leder och utvecklar verksamheten framåt tillsammans med medarbetarna utifrån givna ramar. Du ansvarar självständigt för att utveckla en för patienter och kunder effektiv, kvalitativ och attraktiv verksamhet med ett hållbart och stimulerande arbetsklimat för medarbetarna. Viktiga frågor för dig som klinikchef att hantera är rätt bemanning och att medarbetarna har rätt kompetens i förhållande till klinikens uppdrag.

Du ansvarar för att verksamheten upprätthåller en hög patientsäkerhet och kvalitet utifrån gällande lagar och riktlinjer. Du arbetar dessutom för att kliniken har en god tillgänglighet som är anpassad efter patienternas och kundernas behov.

Chefsrollen är en kombination av både strategiskt och operativt arbete där du har ansvaret för klinikens ekonomi, verksamhet och personal. Samverkan och nära dialog med övriga folktandvårdskliniker och vårdcentraler inom Närsjukvården Halland och andra samarbetspartners är en del av uppdraget.

Du rapporterar direkt till områdeschefen och ingår i en av Folktandvårdens resultatgrupper och i chefskonferensen, roller som kräver helhetstänkande utifrån organisationens bästa.

Kvalifikationer

Vi söker dig med förmågan att skapa goda relationer med både patienter, kunder, medarbetare och andra samarbetspartners. Du ser förmågan hos dina medarbetare och värdesätter deras kompetenser genom att skapa tillit.

Som ledare är du tydlig och kommunikativ och kan på ett förtroendegivande sätt involvera, engagera och motivera dina medarbetare i såväl ordinarie arbete såsom strategiska utvecklingsområden. Du har en god förståelse för hur det operativa arbetet fungerar och kan genom det skapa delaktighet i syfte att utveckla verksamheten utifrån en reell bild.

Du har god självinsikt samt är en förebild där dina värderingar genomsyrar ditt sätt att leda och stämmer överens med Region Hallands värdegrund.

Genom ditt engagemang och din vision skapar du en rörelse framåt i syfte att utveckla verksamheten mot önskat mål och resultat. Du är utvecklingsorienterad och kan fatta snabba men kloka beslut. Vi ser det som meriterande om du har egen erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete.

Dessutom är du strategisk, strukturerad och analytisk med en fallenhet för att se och kunna sammanfoga olika perspektiv till en helhet. Detta kan du sedan enkelt förmedla till dina medarbetare i syfte att skapa en gemensam förståelse för åt vilket håll verksamheten ska.

Du som söker har god förståelse för hur tandvården fungerar avseende kvalitetsfrågor, rutiner och ekonomi. Du har dessutom egen erfarenhet av arbete inom tandvårdsverksamhet. Du har en högskoleexamen inom tandvård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vi ser det som meriterande om du har tandläkarexamen samt om du har chefserfarenhet eller har lett tandvårdsverksamhet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Tillsvidareanställning, chefsförordnande. Grundanställning inom din profession och ett förordnande som chef på 4 år
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Sista ansökningsdag: 9 december Ansök nu >>