Områdeschef till Folktandvården Halland, Varberg/Halmstad

Vill du vara med och påverka utvecklingen av folktandvården i Halland? Är du en driven ledare med god självinsikt som har förmågan att engagera och motivera andra? Då kan detta vara ett jobb för dig! Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Folktandvården Halland har en framåtanda och en stark vilja att ständigt utvecklas för att kunna möta kundens och patientens behov. Tillsammans med engagerade medarbetare som bidrar med sin kompetens och vilja har Halland en folktandvård i framkant! Som områdeschef blir du en viktig ledare för att möjliggöra den fortsatta positiva utvecklingen.

Uppdraget som områdeschef är brett och erbjuder olika utmaningar och möjligheter. Vi behöver dig, som med din erfarenhet och ditt engagemang, tar ledningen i att dels leda nuvarande folktandvård i Halland men också visa riktningen och driva tandvårdsklinikerna framåt för att möta framtiden. Närsjukvården Halland har 24 tandvårdskliniker i egen regi med ca 360 medarbetare. Tandvårdsklinikerna leds av klinikchefer som rapporterar direkt till områdeschefen. Till ditt förfogande i arbetet finns en kvalificerad stabspersonal.

Som områdeschef för Folktandvården Halland ingår du i förvaltningens ledningsgrupp och förväntas aktivt delta och bidra till helheten i det förvaltningsövergripande arbetet.

Kvalifikationer

Region Hallands värdegrund bygger på lika värde där vi alla har en viktig roll i att bidra med kompetens, ansvar och nytänkande i det vi gör varje dag. Som ledare är du en förebild och normskapare, där dina värderingar genomsyrar ditt arbete och stämmer överens med regionens värdegrund. Du är en tydlig representant för verksamheten och för Region Halland som koncern, vilket innebär att du i ditt arbete tar ansvar för fattade beslut.

Som person är du prestigelös och har förmågan att samarbeta och skapa goda relationer. Du har god självinsikt och bär på en förståelse över hur ditt beteende påverkar andra som du leder. Du är trygg i din ledarroll och kan på ett självständigt sätt driva och leda verksamheten i enlighet med ditt uppdrag.

Du är kommunikativ och skapar delaktighet hos medarbetare och du kan på ett tydligt sätt anpassa, konkretisera, förmedla samt säkra att budskap når fram och därefter återkoppla ditt budskap. Genom detta får du med dig andra på ett förtroendeingivande sätt i såväl informella, formella som utsatta situationer.

Vi söker dig som har mångårig chefserfarenhet och som är van vid att arbeta målstyrt med ett större ekonomiskt ansvar. Genom ditt driv åstadkommer du utveckling och resultat i enlighet med fattade beslut och gör det genom att inspirera, engagera och motivera medarbetare. Du är van vid att ta fram mätbara mål och nyckeltal samt följa upp och analysera verksamhetens resultat och kvalitet. Du har dessutom förmågan att kombinera det dagliga arbetet med ett strategiskt tänkande där din förmåga att förstå helhet och detaljer som chef är mycket viktig.

Goda kunskaper om och egen dokumenterad erfarenhet av utvecklingsarbete där du har lett utvecklingsinsatsen från start till slut är viktiga förutsättningar för att lyckas med uppdraget. Uppdraget kräver även att du är strukturerad och att du kan leda dig själv och klinikcheferna långsiktigt och hållbart genom att kunna engagera, prioritera och våga fatta tuffa beslut som utvecklar verksamheten i en positiv riktning.

Vi ser att du som söker har högskoleutbildning inom tandvård eller inom av arbetsgivaren bedömt relevant område. Tandläkarutbildning är meriterande. Goda kunskaper och egen erfarenhet av arbete inom tandvård är ett krav. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet för uppdraget.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Anställningsform
Tillsvidareanställning.
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökan

Ansök på webben via Offentliga Jobb

Senaste datum för ansökan är 18 september. Referensnummer NSVH 168/18.

Övrigt

Vi genomför därefter en första intervju 1/10 och 2/10 i Varberg. Det kan vara bra att reservera dessa datum redan nu ifall du blir aktuell.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson

Kaarina Sundelin, Förvaltningschef

Telefon: 073-405 92 36

Sandra Petersson, HR

Telefon: 0738-54 89 98

E-post: sandra.petersson@regionhalland.se

För att komma i kontakt med fackliga kontaktpersoner vänligen kontakta Sandra Petersson HR som guidar dig vidare.