Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

6 april 2009

Tandklinik ger till Läkare utan Gränser

Fredagen den 21 november arbetar hela personalen på Citypraktiken i Jönköping för Läkare Utan Gränser. Ägaren, tandläkare Magdalena Alyas, hade själv velat åka ut i världen och arbeta med dem som har det  svårt. Men eftersom det inte går just nu, väljer hon och hennes personal att denna dag ge alla intäkter och delar av lönen till Läkare Utan Gränser. På bilden står Magdalena Alyas längst till vänster.

– Jag hoppas det här kan vara ett exempel för andra som vill bidra till internationell solidaritet, säger Magdalena Alyas som räknar med att kliniken ska få ihop ungefär 25 000 kronor.

Alla bokade patienter i Jönköping har fått brev om detta. Personalen hoppas att patienterna ska tycka att det är en bra idé att ge intäkterna till Läkare Utan Gränser. Citypraktiken jobbar längre än normalt den här dagen för att få in så mycket pengar som möjligt.

Ända sedan hon träffade en svensk sjuksköterska som hade arbetat i Darfur, har Magdalena Alyas velat bidra på något sätt. Läkare Utan Gränser har en förhållandevis låg administrationskostnad vilket tilltalade Magdalena och hennes medarbetare.

– Vi vill att så mycket som möjligt ska nå ut, säger Magdalena Alyas.

Läkare Utan Gränser, som fick Nobels Fredspris 1999, finns i 19 olika länder, däribland Sverige. Det är en medicinsk humanitär organisation med världen som arbetsfält. I krigsdrabbade zoner och i flyktingläger finns ofta stort behov av akut vård, däribland tandvård.

– Vi skickar inte ut egna tandläkare från Sverige men vi arbetar ibland med tandläkare på plats, säger Åsa Nyquist Brandt på Läkare Utan Gränser. I Colombia, till exempel, upptäckte teamet att befolkningen hade en oerhört dålig tandstatus. Då inkluderades en tandläkare i den mobila kliniken./DentalMagazinet

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev