Tandvårdshögskolan återupptar patientbehandling med fokus på säkerheten
Tandvårdshögskolan vid Malmö universitet återupptar patientverksamheten i full skala från och med 31 augusti.
Vanligtvis tar Tandvårdshögskolan varje år emot 30 000 patientbesök och en rad åtgärder har, inför öppnandet, vidtagits för att minska smittspridning i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Åtgärderna omfattar bland annat social distansering och en station för bedömning av hälsostatus i anslutning till patiententrén.
–Vi har vidtagit omfattande åtgärder för att förhindra smittspridning och genom införande av ankomstbedömningar höjer vi säkerheten ytterligare för både patienter och personal, säger tandvårdschef Claes Virdeborn.
En viktig del av de förebyggande åtgärderna är social distansering, vilket bland annat innebär begränsningar av antalet personer i väntrummen.
–Patienter kan uppleva ett något annorlunda förfarande vid ankomst än vanligt, men patienter ska inte behöva räkna med längre väntetider än normalt, fortsätter Claes Virdeborn.
En första bedömning görs utanför patiententrén
Ett tält är placerat utanför patiententrén vid Carl Gustafs väg där klinikvärdar gör en första ankomstbedömning innan patienterna kan fortsätta till kliniken. Betalningsfunktionen har också utökats med en betalstation för att förhindra köbildningar.
Patienter med symtom som snuva, halsont, hosta eller feber ska inte komma för behandling på Tandvårdshögskolan och är man tveksam uppmanas man kontakta mottagningen för att boka en ny tid.
–Säkerheten för patienter, studenter och personal är i fokus. Patienter som besöker Tandvårdshögskolan ska känna sig trygga när de är här, säger Claes Virdeborn.
Källa: Malmö unversitet