Fler vill bli Magistrar!

BlåsippaIMG_1616Ansökningstiden är slut och alla som arbetar på Högskolor och Universitet tittar nyfiket på sina söksiffror. Vi konstaterar att både tandhygienistprogrammet och magisterprogrammet i oral hälsovetenskap lockar. Jätteroligt!

I veckan kom sammanställningen på antalet sökande till Högskolor och Universitet. Söktrycket variera i landet, för vissa lärosäte har det ökat (t ex Högskolan Jönköping) och för andra har det minskat. Det är glädjande siffror, då vi konstaterar att det är fyra sökande per plats till tandhygienistprogrammet och totalt 34 varav 23 förstahandssökande till magisterprogrammet i Oral hälsovetenskap (dessa siffror gäller Jönköping). Det är särskilt roligt att så många vill satsa på vidareutbildning inom Oral hälsa. Nyttan med vidareutbildning har jag också skrivit om i tidigare inlägg.

Jag hoppas att de flesta håller ut och att stöd för deras satsning finns. Jag hoppas också att en nyfikenhet väcks på innehållet i magisterutbildningen, så att de som väljer att utbilda sig får använda sin kompetens till något nyttofullt i verksamheten. Jag kan lova att de som genomgår programmet växer en hel del, både som individ och professionellt. Synd att inte dra nytta av det, eller hur. En annan viktig aspekt i vidareutbildning för tandhygienister är också att rusta för framtida kompetens som kan arbeta på våra utbildningar. Detta borde även vara av intresse för verksamheten, så inte grundutbildningen dör ut pga bristande lärarkompetens.

Jag önskar er lycka till med studierna, oavsett vad Du planerar att studera!

//Ulrika

Senaste inläggen