Nyhetstorka!!!

paprikaJo, sommaren har varit bra, jag har kopplat av totalt. Studenterna har börjat, nya som gamla. Forskningen, inget nytt på fronten just nu….vad ska jag skriva om….?

Jösses, det är helt tomt i skallen! Vad vill ni läsa om på utbildnings och forskningsfronten? Detta har hänt: Kursstart i veckan, termin 5 introducerades i en praktisk kurs för att gå på djupet med MI inspirerat samtal och ergonomi. MI tränades idag, svårt men lärorikt. Att filma sig själva vid rollspel, blev en intressant upplevelse för de flesta. Lite smakprov om emotionell intelligens. Kan vara bra i mötet med patienter, eller hur. Ergonomi kommer nästa vecka. Två av mina forskarkollegor berätta om vår studie om fysisk och psykosocial hälsa inom tandvården samt lite konkreta tips på bra ergonomi. Bra för ett hållbart arbetsliv, vilket ligger i tiden på de flesta arbetsplatser idag. Kul att integrera forskning i utbildningen här. Mycket av träning i detta i samband med patientbehandling blir det de kommande veckorna. Ja, vad händer mer? Nya tandhygienist- och magisterstudenter har börjat sin utbildning. Alltid roligt. Här blev det en liten utmaning i att mötas på nätet för de blivande magistrarna. Med hjälp av dator, hörlurar och webbkamera, kunde vi starta upp efter lite tekniska utmaningar. Vi löste det till slut, skam den som ger sig.
Välkomna tillbaka, både gamla och nya studenter!

Forskningsfronten? Den fronten tar jag i ett senare inlägg, men det är saker på gång….

Nyhetstorka? Jo, det måste jag nog erkänna tyvärr. Men jag har kopplat av i sommar, och det känns skönt. Nu tar vi nya tag!

Ha det gott!

//Ulrika

Senaste inläggen