Blogg för delade meningar

Kasta inte ut barnet med badvattnet

Svensk tandvård fungerar bra även om det alltid finns förbättringsmöjligheter. Vad dessa förbättringsmöjligheter består av är lite mer oklart. Helt klart är att något måste göras när köerna och personalbristen ökar. Men att då påföra tandvården ytterligare skatt (moms) - som leder till dyrare tandvård - och inte utbilda flera ”praktiserande händer” än idag låter inte som särskilt genomtänkt. »

Framtidens tandvård

Just nu pågår en hel del debatt om hur tandvården skall se ut i framtiden. Många gånger handlar denna debatt inte direkt om tandvård utan om ekonomisk fördelningspolitik och hur alla som behöver tandvård skall ha råd att betala för detta. En fråga är till exempel om tandvården skall betalas via skattsedeln eller av patienten som enskild person. »

Höj volymen eller byt frekvens

I ett informationsbrus som vi aldrig tidigare skådat kan det vara svårt att få fram ditt budskap och göra dig hörd. Då finns det i princip bara två saker att göra. Det ena är att ”höja volymen”, det vill säga investera mer i att bli sedd, till exempel genom att annonsera. Det andra, vilket kanske är ännu bättre, är att ”byta frekvens” så att du kommunicerar på ett sätt och i en kanal som mottagaren lyssnar på. »

Så kom Dental24 till

Redan innan millenniumskiftet och IT-boomen i början av 2000-talet lades grunden till Dental24. Alla bitarna var då inte på plats men det skulle de göra, en efter en. 2001 lyssnade jag på ett föredrag av professorn i informatik på Göteborgs Universitet, Bo Dahlbom. Det handlade om vad som skulle hända de närmaste 10 åren. »

Konsten att kommunicera och synas i rätt sammanhang

Det har väl inte undgått någon var man hämtar information och kunskap idag, eller hur? »

Ännu ett otroligt år!

Så här i slutet av 2018 är det svårt att inte blicka tillbaka på ett otroligt år. Skall man sammanfatta med ett ord så får det bli mera ”digitalisering”. Kanske ett slitet ord vid det här laget men vad betyder det egentligen? »

Dax att gå vidare

Väl hemma efter en Odontologisk Riksstämma/Swedental, där digitalisering var det allt dominerande temat, har jag funderat en hel del över hur man orienterar sig i vårt nya medielandskap. »

Tandvårdsskräck?

Att ha tandvårdsskräck är att vara fullt medveten om att man behöver besöka tandvården ibland men ändå inte göra det. Det gäller väl inte dig, för du kommer väl på Riksstämman och Swedental i Göteborg? »

Det är lätt att inse vad som kommer att hända!

Det är lätt att förutse vad som kommer att hända de närmaste 5-10 åren. Det är bara att följa några tydliga trender. En del av detta kommer påverka tandvården mer eller mindre. »

10 år går fort!

I år firar Dental24 tio år. Dental24 är numera väletablerat och en av de mest välbesökta webbsidorna inom dentalbranschen. En relevant blandning av nyheter, klinik & vetenskap, information och ett komplement till övrig media. Receptet till framgång har varit enkelhet, relevans och tillgängligt för alla inom professionen utan någon begränsande inloggning.
Men vad kommer att hända under de kommande tio åren? »