Ännu ett otroligt år!

Så här i slutet av 2018 är det svårt att inte blicka tillbaka på ett otroligt år. Skall man sammanfatta med ett ord så får det bli mera ”digitalisering”. Kanske ett slitet ord vid det här laget men vad betyder det egentligen?

Enligt – den fria encyklopedin, Wikipedia betyder digitalisering ”omvandling från analog till digital representation av information. Digitalisering har även börjat användas i överförd betydelse inom samhällsvetenskap, politik och informatik om processen att införa ny informationsteknologi (IT) i verksamhet. Digitalisering av samhällen, organisationer och branscher avser genomgripande verksamhetsomvandling i samband med ökad användning av modern IT och fortsatt övergång till informationssamhället. Denna verksamhets- eller processdigitalisering innefattar ändrade arbetsmetoder, organisationsprocesser, affärsmodeller, samhällsstrukturer och kompetenskrav.” Dental24 är ett bra exempel på detta.

”Allt som kan digitaliseras kommer att digitaliseras”. Det hävdade internetbyrån Razorfish i ett uppmärksammat uttalande 1995. Såhär tjugotre år senare, när vi enligt Moores lag har ungefär tusen gånger mer datorkraft per integrerad krets, kanske det är dags att ta den idén på allvar?

För oavsett om vi vill eller inte så kommer allt mera att digitaliseras. Vi har med all sannolikhet bara sett början av denna utveckling. Det kan kanske låta jobbigt till en början men efter en stund (olika lång för olika verksamheter och individer) så undrar man, hur kunde vi vara utan?

Denna utveckling kommer med all säkerhet att gälla tandvården också. För visst var det lite spännande att ta del av allt som visades upp på 2018 års Odontologiska Riksstämma och Swedental i Göteborg. Missade du något så kan du alltid ta del av den digitala varianten här på Dental24.

Dental24 ligger i framkanten inom digitala media. Detta spar för många mycket tid, pengar och dessutom miljön.

Till slut vill jag bara tacka alla som har bidragit till framgången med Dental24. Det gäller alla besökare, skribenter och samarbetspartners. Utan er hade inte Dental24 varit vad det är idag och ändå tror jag inte att Dental24 har sett sitt ”bäst före datum” ännu!

Delad glädje är dubbel glädje!

God jul och Gott Nytt År önskar

Dental24 et al

Senaste inläggen