Delad glädje är dubbel glädje!

Det är inte svårt att dela kunskap, tankar och glädje med andra nuförtiden. Många gör det hela tiden privat eller mer officiellt via sociala medier, bloggar, mail eller på sin egen hemsida. Det svåra är förmodligen att komma igång med något nytt. Var inte rädd för tekniken, den är relativt enkel. Kostnaden är mestadels din egen tidsinsats oavsett om det rör sig om Facebook, Google+, egen blogg eller hemsida. Överför din kunskap och dina tankar till de som är intresserade av vad du gör och är bra på. Nyttan kan vara ovärderlig för både dig och dina läsare.

Proffsigt!

Mig veterligen är det inte så många tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor eller tandtekniker som bloggar även om det blir vanligare och vanligare. Däremot vet jag att många är på Facebook, men där är det oftast som ”vänner” emellan även om flera även har skapat en separat Facebooksida relaterad till sitt yrkesutövande.

 

Förlitar du dig på ett kort besök/möte då och då?

Varför inte kommunicera och dela med dig regelbundet, även mellan besöken? En blogg t.ex. säger mycket om vad du är intresserad av och vill att även andra skall ta del av. Dessutom är det omtänksamt av dig.

 

Lär av andra så lär andra av dig!

Många privatpersoner och företagare bloggar på olika digitala media. Ett bra exempel är Frida Nilsson som är redaktionschef på Motivation.se och skriver om ledarskap, motivation och medarbetarfrågor. Målet är att sprida kunskap, ge inspiration, lyfta fram goda exempel och starta dialog kring viktiga arbetslivsfrågor. Frida gästbloggar också på Jämställdhetsexperten.se (se blogginlägg).

 

Prova på dina vänner

Det senaste kvartalet har jag varit ute och rest jorden runt. I stället för att skicka en massa vykort, tunga mejl eller kostsamma MMS med bilder har jag skrivit en reseblogg under resans gång.  Nu när vi är hemma igen är det är jätteroligt att träffa alla möjliga människor som har varit inne på vår hemsida www.strandvejen23.dk och läst om våra upplevelser en eller flera gånger. Delad glädje helt enkelt! Oavsett vad du vill skriva om eller visa och dela med dig av, kan detta vara ett bra sätt att komma igång.

 

IMG_1810Fale – Vårt boende på stranden i Tonga, Söderhavet

Till sist, se till att du blir läst och får spridning på din blogg och att du möjliggör för dina läsare att dela det de just läst med sina vänner och bekanta via Facebook, Google+ eller vanlig mail.

Vill du ha mer tips eller hjälp med att komma igång? Hör av dig till mig!

/Per Ahlberg
Grundare av Dental24

 

 

 

Senaste inläggen