Time out!

Det har varit en hektisk höst med full fart på Dental24. Nu tar jag ”time out” för att göra en omvärldsbevakning i verkligheten, ute i världen alltså! Det blir fem veckor med tropiskt klimat, dvs ett nederbördsrikt klimat med medeltemperaturer över 18 grader Celsius. Tomten skulle få spader!

Vi på Dental24 har knappast något 8-5 jobb utan snarare dygnet runt, eller 24/7 som man säger i den digitala värden. Nyheter och en del förändringar går liksom inte att förutse. Därför håller vi öppet dygnet runt – året om. Även när jag inte är på hemmaplan.

Trender går däremot att förutse. Och trenden är tydlig. Fler korta nyheter – på gott och ont. För visst vill vi hålla koll på alltmer nuförtiden, ofta på bekostnad av utebliven fördjupning eller kritisk granskning. Detta gäller idag även vetenskapliga publiceringar! Var kritisk till allt du läser och checka gärna källan en extra gång.

Men visst är det trevligt att så många läser alltmer under rubriken Klinik & Vetenskap på Dental24 som motvikt till det lite mer ytliga på sociala medier. Det ”gillar” vi!

Denna gång skall frugan och jag besöka några av de fattigaste delarna av världen i östra Afrika, länder och öar med spännande natur och kultur. På resan hoppas vi att få uppleva ny kultur, lära känna nya vänner och lära oss en del om hur andra har det i sin vardag. Vi reser via Dubai till Zanzibar, Kenya, Madagaskar, Mauritius och Seychellerna. Vill du följa på vår resa med kan du göra det på vår hemsida www.strandvejen23.dk Där kommer vi löpande att dela med oss i text och bild från resan.

Ha nu en riktigt skön jul och ett gott nytt år!

X-mas can be anywhere!

PS. Dental24 kommer ut som vanligt när jag är ute och reser tack vare Dental24s ”ständiga sekreterare”/frilansskribent, Gunilla Ekholtz. DS.

/Per

Senaste inläggen