Dental24 Podcast

NYHET: Podcast* har seglat upp som en populär kanal för den som vill lyssna på spännande dokumentärer och intressanta samtal. Dental24 lanserar nu sin första Podcast. Först ut är ett samtal med tandläkare Gordon Meland som berättar om sina 49 år i tandläkarbranschen.

gordonGordon berättar om sina erfarenheter som kliniker, utbildare, ledarskapskonsult och föreläsare. Han brinner för högkvalitativ och förebyggande tandvård. Nyss fyllda 70 är han fortfarande aktiv föreläsare, krönikör och mentor via Skype till ett antal adepter inom tandvården. Lyssna på en man som fortfarande är full av idéer och åsikter!

Kontaktuppgifter Gordon Meland:
gordon.meland@gmail.com
Tel. 070-213 12 01

veckanssamtal

 

Intervjuare är Johan Ahlberg. Johan är grundare till samtalspodcasten Veckans Samtal, där han under det senaste året intervjuat bl.a. Lill Lindfors, Fredrik Wikingsson, Marcus Birro, Lars Ohly, Jan Rippe, Steffo Törnquist, Babben Larsson, Maria Montazami m.fl.

 

Ladda ner filen som mp3 >>

 

*Podcast eller podradio som det också kallas är en metod för att publicera ljud- och videofiler via nätet. För att sprida dessa ljud- eller videofiler använder man sig av RSS och på det sättet kan man enkelt prenumerera på en podcast. Vem som helst kan egentligen skapa en radiokanal och sprida information kostnadsfritt över nätet. Såväl amatörer som professionella använder sig av podradio. Några podcasts som är populära i Sverige är t.ex Sveriges radio, Filip & Fredrik, Värvet och Veckans Samtal. Utomlands är t.ex TED talks och BBC stora. För dentalt intresserade rekommenderas Dr Gary Takacs.
Ordet podcast är en sammanslagning av orden pod och broadcasting.