Aqua Dental expanderar till tio nya orter i Sverige

Företagsnytt

Tandvårdskedjan Aqua Dental öppnar i en rad nya städer som Malmö, Helsingborg, Uppsala och Västerås. Samtidigt fördjupar Aqua Dental närvaron i Stockholm.

En av de kliniker som nyligen förvärvats leds av Clas Oscarsson, vars klinik vid Stureplan i Stockholm är världsledande på estetisk tandvård. Aqua Dental satsar både på djup specialisering och bred tillgänglighet för att en god tandhälsa ska komma fler till del.

De senaste sex åren har Aqua Dental haft en tillväxt på 1300 procent. Sedan partnerskapet med investmentbolaget Novax inleddes vid årsskiftet har tandläkarkedjan hittat nya möjligheter att expandera i en ännu högre takt. Den offensiva satsningen innebär att kedjan öppnar kliniker på nya orter i Sverige, med målsättningen att etableras på minst tio nya orter de kommande två åren.

– Vi satte planen under Q1 2021 och är på god väg att nå vårt mål, säger Niklas Virta, vice vd på Aqua Dental.

Niklas Virta, vice vd på Aqua Dental.

Sedan årsskiftet har redan tre nya kliniker förvärvats och ytterligare fem nya kliniker öppnar under den kommande perioden. Klinikerna öppnas på centrala platser i storstäder, exempelvis Kullagatan i Helsingborg, citygallerian Hansa i Malmö, kvarteret Igor i Västerås och Farsta Centrum i Stockholm.

– Ingen ska behöva känna att det är tråkigt, obehagligt eller omständligt att gå till tandläkaren. Därför letar vi alltid efter platser med hög tillgänglighet. På så vis kan vi locka patienter till centrala knutpunkter. Allt det du tidigare tänkt om en tandläkarklinik kan du glömma, det ska vara behagligt att gå till tandläkaren. Därför designas våra kliniker också på otraditionellt vis, fortsätter Niklas Virta.

Utvalda kliniker förvärvas

Gällande förvärv är det inte bara placeringen av klinikerna som är avgörande utan då är det andra faktorer som också är viktiga.
– När vi gör ett förvärv har vi tydliga kriterier som vi går efter. Alla klinikerna vi förvärvar är särskilt utvalda. Vi söker efter guldkorn inom branschen som kan vara med och möjliggöra vår vision om att förändra tandvården från grunden. Verksamheterna och dess nyckelpersoner delar vår vision om tandvården, har hög kompetens och är ute efter fortsatt utveckling eller att ta nästa steg i karriären, säger Niklas Virta.

Leendets mästare

Under året som gått har vi bland annat förvärvat tandläkare Clas Oscarsson och hans klinik på Stureplan i Stockholm. Clas har lång erfarenhet och är inriktad på estetisk tandvård. Han har omnämnts som ”leendets mästare” av Tandläkartidningen och är även president i branschorganisationen SACD, Swedish Academy of Cosmetic Dentistry.

–  Tack vare sammanslagningen får jag fokusera på det jag tycker är roligast och är bäst på. Samtidigt blir vi en del av något större i resan för att förändra upplevelsen av tandvården, säger Clas.

Under våren anslöt även Hassan Meymi och hans klinik Tandreglering Kista till Aqua Dental. Hassan är en erfaren och välrenommerad ortodontist och har varit verksam sedan åttiotalet.

Och senaste förvärvet hittas på Dalagatan i form av Stockholms Tandhälsa med den erfarna tandläkaren Nasrin Goodarzi i spetsen.

– Nasrin och hennes team har ett outtröttligt fokus på kvalitet och att leverera en bra patientupplevelse, vilket styrks av klinikens alla omdömen från Sveriges kanske mest nöjda kunder inom tandvården, säger Niklas Virta.

Om Aqua Dental

På drygt sex år har Aqua Dental vuxit från 27 anställda till över 500 medarbetare och är därmed en av landets största och snabbast växande tandvårdskedjor. Företaget har som målsättning att genom passion, tillgänglighet och kvalitet erbjuda Sveriges bästa och tryggaste tandvård. För att möta morgondagens krav på tandvården satsas mycket på digitalisering och kundvänliga upplevelser. Aqua Dental blev först i Sverige med att erbjuda digitala tandläkarbesök. Utöver 14 kliniker i Stockholm och Göteborg planeras nu även etableringar i bland annat Malmö, Helsingborg, Västerås och Uppsala. 

Källa: Aqua Dental

Taggar
Företagsnytt