Cliniclands utökar endodontisk produktportfölj med EdgeEndo® EdgeFile® X7

PRODUKTNYHET

Cliniclands har lanserat det nya systemet EdgeFile® X7, USA:s bästsäljande EdgeEndo NiTi-system från EdgeEndo® – en av världens största leverantörer av NiTi-roterande filar.

EdgeEndos patenterade värmebehandlingsprocess FireWire™ tillhandahåller EdgeFile X7:s ”Canal Contouring Technology” som gör filarna extremt flexibla och minskar formminnet och bounce back-effekten som är vanlig hos andra NiTi-filar. Den flexibla produkten EdgeFile X7 följer noga kanalens anatomi utan att räta ut, vilket minskar risken för avsatsbildning, förflyttning och perforering. Det flexibla skaftet minskar behovet av överdriven åtkomst i rak linje, vilket gör att en större del av tandstrukturen kan bevaras.

Produkten erbjuds i 4 % och 6 % tapers i längderna 21 mm, 25 mm och 29 mm. EdgeFile® X7 är en av de mest flexibla, mångsidiga och cykliska utmattningshållfasta produkterna i den högkvalitativa EdgeEndo-portföljen.

Bland premiumprodukterna i EdgeEndo®-sortimentet finns NiTi-filar, bärarbaserade obturatorer och pappersspetsar. Filarna och obturatorerna är utmärkta alternativ till de nuvarande produkterna på marknaden och kan användas med de flesta befintliga endodontiska motorerna och obturatorugnarna i branschen.

EdgeEndo-systemen EdgeTaper™, EdgeTaper™ Platinum, EdgeGlidePath™, EdgeOne™ Fire, EdgeOne™ Fire GlidePath och det nya systemet EdgeFile® X7 finns alla tillgängliga exklusivt via Cliniclands i Sverige och kan alla beställas i steril förpackning.

Produkterna och ytterligare information finns tillgängliga via Cliniclands webbshop: www.cliniclands.se och från den lokala Cliniclands-representanten.

Källa: Cliniclands

Taggar
PRODUKTNYHET