Mycket goda resultat samt förändring i ledarskap vid Ivoclar Group

Företagsnytt

Under affärsåret 2022 hade Ivoclar Group en omsättning på 872 miljoner schweizerfranc varvid det tidigare rekordet från 2021 överträffades.

2023 firar företaget, med huvudsäte i Liechtenstein 100-årsjubileum. Framgången tillskriver Ivoclar introduktionen av innovativa produkter samt företagets expansion på tillväxtmarknader världen över. Trots detta har en förändring i ledarskapet tillkännagivits: Markus Heinz kommer ta över efter Diego Gabathuler, som CEO för Ivoclar Group.

Efter att ha uppnått mycket goda verksamhetsresultat under räkenskapsåren 2019 och 2021, förbättrade Ivoclar Group ytterligare sitt resultat under det senaste räkenskapsåret för att uppnå de högsta totala intäkterna i företagets historia, 872 miljoner schweizerfranc. Den valutajusterade omsättningen var 4,9 procent högre än föregående år och därmed högre än den genomsnittliga marknadstillväxten.

Förändring i företagets ledarskap

Under Diego Gabathulers ledarskap har bolaget under de senaste åren utvecklats mycket framgångsrikt. Flera initiativ har tagits för att skapa en modern, digital och kundorienterad organisation som stödjer den strategiska inriktningen. Efter åtta år på Ivoclar Vivadent och nästan fyra år som CEO, har Diego Gabathuler beslutat sig för att lämna bolaget. Han kommer ta en tid ledigt från företagslivet för att utforska karriärmöjligheterna utanför dentalbranschen och inrikta sig på start-up företag. “Vi vill tacka Diego för hans framgångar och önskar honom lycka till i nästa kapitel i hans liv”, säger Helmut Schuster, ordförande för Ivoclar Vivadents förvaltningsråd.

Markus Heinz ny CEO IvoclarGroup

Markus Heinz utsedd till ny CEO

Markus Heinz kommer att efterträda Diego Gabathuler. Han började sin karriär på bolaget 1985 och har senast innehaft positionen som COO (Chief Operating Officer). Markus Heinz har en imponerande meritlista som täcker områdena produktion, supply chain management, organisationsutveckling, personaladministration och kundvård.

“Mitt uppdrag är att fortsätta framgångsrik implementering av den nuvarande strategin och att ytterligare utveckla organisationen. Detta inkluderar finjustering och optimering genom att öka fokus på våra tillväxtmarknader och på våra kärnprodukter samtidigt som vi investerar i innovativa lösningar för framtiden. Vi kommer att fortsätta skärpa vårt fokus på våra kunder, våra medarbetare och samarbetspartners”, säger Markus Heinz ny CEO.

Markus Heinz ny CEO IvoclarGroup

Hantera utmaningar tillsammans

Ivoclar Group har inte varit opåverkade av de geopolitiska och ekonomiska spänningarna i världen under de senaste åren. Trots det har bolaget navigerat framgångsrikt genom svåra förhållanden: ”Trots att vi har tvingats att hantera frågor kopplade till logistik, leveransförmåga och energiförsörjning kunde vi förvänta oss utmaningar och planerade därefter”, förklarar Markus Heinz, ny CEO för Ivoclar Group. ”Företagets geografiska strategi för diversifiering gör att vi kan sprida våra affärsaktiviteter över olika typer av ekonomiska regioner, därigenom minskar riskerna för valutor och leveranskedjor. Det ger oss en konkurrensfördel i osäkra tider.”

Markus Heinz kommer få stöd i sina många uppgifter av nuvarande medlemmar i företagsledningen. Christian Brutzer kommer i sin roll som CCO (Chief Commercial Officer) ansvara för försäljningsorganisationen på samtliga marknader framöver. ”Vår organisation är således i goda och säkra händer när vi öppnar ett nytt kapitel i vårt företags historia,” säger Helmut Schuster.

Utsikter för 2023

2023 firar Ivoclar 100-årsjubileum under temat ”A Century of Innovation”. På mässor och konferenser runt om i världen kommer Ivoclar dela med sig av sin rika historia och fira sin framgångssaga tillsammans med sina kunder. Insikterna från ”Ivoclar Innovation Room” på International Dental Show (IDS) gav en bild på hur företaget, som grundades 1923, har för avsikt att fortsätta sin framgångssaga. I juni kommer Ivoclar inviga sitt nya administrations-, besöks- och utbildningscenter vid bolagets huvudkontor i Liechtenstein. Byggnaden rymmer 300 attraktiva, toppmoderna arbetsytor som låter besökarna få en inblick i en unik dental värld fylld av upplevelser, ”Ivoclar Experience”, detta förverkligar bolagets uppdrag ”Making People Smile”.

Ivoclar på IDS

Källa: Ivoclar

Taggar
Företagsnytt